Καβάλα

Έκκληση για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Η επέλαση της δεύτερης φάσης της πανδημίας του SARS-CoV-2 δείχνει τα δόντια της με εμφατικό τρόπο, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο.

Όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με την άφιξη του χειμώνα και την επικράτηση χαμηλότερων θερμοκρασιών. Τα όπλα μας μέχρι την πολυπόθητη έλευση του ασφαλούς και αποτελεσματικού συνάμα εμβολίου δυστυχώς είναι λίγα, αλλά ευτυχώς ουσιαστικά αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και παροτρύνει τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω  οδηγίες :

• Σωστή χρήση  Μάσκας παντού (καλυμμένη μύτη-στόμα, απλή χειρουργική για τους ευαίσθητους, διπλή ή τριπλή υφασμάτινη για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας).

• Μεγάλη προσοχή στην χρήση διαφανής μάσκας, όπως και η διαφανής ασπίδα προσώπου χωρίς ταυτόχρονη χρήση σωστής Μάσκας, προσφέρει πολύ χαμηλού βαθμού προστασία όσον αφορά την πρόληψη μετάδοσης σταγονιδίων.

• Αυστηρή τήρηση των Αποστάσεων με αποφυγή συγχρωτισμού. Πολύ καλή Υγιεινή των χεριών σε συνδυασμό με την επικράτηση των ορθών επιστημονικών υγειονομικών απόψεων και του υψηλού αισθήματος ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πρέπει να παραμείνει υγειονομικά «πράσινη» και αυτό είναι στόχος, αλλά και πρόκληση όλων μας. Η χώρα μας πρέπει να κερδίσει και αυτό το 2ο ημίχρονο της μάχης με τη νόσο COVID-19.«Να προσεύχεσαι σαν όλα να εξαρτώνται από το Θεό.

Αλλά να συμπεριφέρεσαι σαν όλα να εξαρτώνται από εσένα» έλεγαν σοφά χριστιανοί στοχαστές. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε χώρος για αστεία και θεωρίες συνομωσίας. Οι νέες και οι νέοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στον αγώνα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας για να μη σβήσει η Ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο. Η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει την ανάδειξη της ατομικής ευθύνης ως υπέρτατη ηθική κατάκτηση στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα

Καβάλα: Αυξάνονται οι κλήσεις για «βοήθεια» από κακοποιημένες γυναίκες

Kavala 247

Δράμα: Τέσσερα ΚΔΑΠ στον δήμο Προσοτσάνης

Kavala 247

Μ. Χρυσοχοΐδης από Καβάλα: 400 νέοι συνοριοφύλακες – Hλεκτρονική θωράκιση του Έβρου ( video)

Kavala 247

Καβάλα: «Η έκτακτη κατάσταση, προϋποθέτει έκτακτες λύσεις»

Kavala 247

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Κενός περιεχομένου ο «απολογισμός» του Χρ. Μέτιου

Kavala 247

Καβάλα: Οικονομική ενίσχυση ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Kavala 247