Θάσος

Ένταξη του Δήμου Θάσου στο πρόγραμμα myKEPLive

Ο Δήμος Θάσου ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις νέες ανάγκες, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «myKEPlive» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Το myKEPlive είναι μια νέα, ειδική πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης, όπου ο πολίτης, ο πολίτης με αναπηρία και ο νόμιμος εκπρόσωπος νομικού προσώπου,  μπορούν να εξυπηρετηθούν από υπαλλήλους των ΚΕΠ εξ αποστάσεως, με ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα που υπάρχει διαθεσιμότητα, για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός, μέσω τηλεδιάσκεψης / βιντεοκλήσης.

Στη συνέχεια το τελικό έγγραφο θα αποστέλλεται στον εξυπηρετούμενο με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί (π.χ. e-mail, θυρίδα, ΕΛΤΑ). Ειδικότερα από το Δήμο Θάσου εντάχθηκε αρχικά το κεντρικό ΚΕΠ Θάσου και οι υπάλληλοί του εκπαιδεύτηκαν στο χειρισμό της πλατφόρμας,  η οποία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών:

1) Πληροφόρηση-Αίτηση,

2) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις,

3) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία,

 4) Εξυπηρέτηση από το Δήμο μας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση της υπηρεσίας myKEPlive δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών,  ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται. Η ψηφιακή παροχή υπηρεσιών των ΚΕΠ, διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και ειδικά των συμπολιτών μας με δυσκολία μετακίνησης, με αναπηρία,  μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών και του εξωτερικού, ενώ παράλληλα μειώνει αισθητά τη γραφειοκρατία.

Σχετικά άρθρα

Εγκαίνια Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Κοινότητας Λιμεναρίων Δήμου Θάσου

Kavala 247

“Κωφοί & Ακούοντες εν Δράσει” στο Δήμο Θάσου

Kavala 247

Καθαρισμός φρεατίων – αγωγών στα λιμάνια της Θάσου

Maria Kavala247

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων αποκτά το Λιμενικό Ταμείο Θάσου

Kavala 247

Γιάννης Πασχαλίδης: Αποφάσεις για τη στήριξη της ελληνικής μελισσοκομίας

Kavala 247

Έγγραφη Διαμαρτυρία Επαγγελματιών της Θάσου σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της ΑΜΘ μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα