Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή Ανατολικής Ροδόπης σε εκτάκτου ανάγκης

Σε ύφεση τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ανατολική Ροδόπη και συγκεκριμένα τους Δήμους Αρριανών και Μαρωνείας-Σαππών.

Από το πρωί ξεκίνησε η βροχόπτωση με τον ουρανό να είναι σχεδόν μαύρος.

Από τις δέκα και μετά η βροχόπτωση εντάθηκε και έγινε συνεχής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη με τα ορμητικά νερά του Λίσσου ποταμού, των παραποτάμων και των χειμάρρων να μετατρέπουν σε λίμνη την Ανατολική Ροδόπη και να περνούν πάνω από τους δρόμους, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία.
Έγιναν απεγκλωβισμοί ανθρώπων σε πολλούς οικισμούς των δύο Δήμων, ευτυχώς με επιτυχία.


Για αρκετή ώρα ο οικισμός Λοφάριο του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών ήταν στο επίκεντρο, καθώς τα νερά του Λίσσου έφτασαν στα σπίτια που βρίσκονται χαμηλά κοντά στην κοίτη του ποταμού. Εκεί παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Σαππών, Ντίνος Χαριτόπουλους μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας, όπου εγκαίρως εκκένωσαν όλα τα σπίτια και μετέφεραν με ασφάλεια τους ανθρώπους στο σχολείο.

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν και τα ζώα που είχαν κάποιοι από αυτούς.
Αξίζει να σημειωθεί, πως για αρκετή ώρα στο Λοφάριο ήταν αποκλεισμένα και οχήματα της Πυροσβεστικής, που έτρεξαν να συνδράμουν στην οχύρωση από την μανία των αυξημένων υδάτινων όγκων.


Οι τοπικές αρχές αναμένεται να υποβάλλουν αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή της Ανατολικής Ροδόπης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σχετικά άρθρα

Ροδόπη: Αγιασμός των υδάτων με μάσκα κι αποστάσεις (video)

Thomas Kavala 247

ΚΚΕ Αν.Μ.Θ.: Να ληφθούν μέτρα για τους μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών

Thomas Kavala 247

ΕΟΔΥ: 2 νέα κρούσματα Covid 19 στη Ροδόπη και 9 στην Ξάνθη

Thomas Kavala 247

Δ.Χαρίτου: Η Κυβέρνηση αποκλείει άδικα από το επίδομα θέρμανσης τους κατοίκους οικισμών της Π.Ε. Ροδόπης

Thomas Kavala 247

Ροδόπη- Ξάνθη: Η Covid-19 έπληξε και τις λαϊκές αγορές

Thomas Kavala 247

Οικισμοί της Ροδόπης: Έρημοι τόποι λόγω και της Covid-19

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα