Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση: «Ο μόνος πρόεδρος Εργατικού Κέντρου που απέλυσε εργαζόμενη»

Ανεξάρτητη-Συνδικαλιστική-Παρέμβαση:-«Ο-μόνος-πρόεδρος-Εργατικού-Κέντρου-που-απέλυσε-εργαζόμενη»

«Για μια ακόμη φορά, ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Π. Μαγαλιός, δείχνει το ανάλγητο, απάνθρωπο και αντιδημοκρατικό του πρόσωπο…», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης» και σημειώνεται: «Δεν φτάνει που με τις πρωτόγνωρα αντεργατικές του μεθοδεύσεις, απέλυσε την συνάδελφο Πατσατζή Ρυία, καταδικάζοντάς την εδώ και 3 χρόνια στην ανεργία και την ανέχεια, παραποιεί συνειδητά και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, του Εφετείου εν προκειμένω, για να επηρεάσει (;) την κοινή γνώμη και τα δικαστήρια που έπονται και αφορούν στο θέμα της άρσης της άδικης απόλυσης της συναδέλφου…»
Στην ίδια ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης» σημειώνεται: «Δεν ντράπηκε να δηλώσει ψευδώς, ακόμη και πως τάχα την κάλεσε για να βρει λύση και να μην την απολύσουν, κάτι που δεν έγινε ποτέ, παρά τα επανειλημμένα δικά μας καλέσματα!». Όπως σημειώνεται: «Η αλήθεια είναι πως όλα όσα είπε η συν. Πατσατζή ήταν αλήθεια και αποδείχθηκαν στο δικαστήριο. Γι’ αυτό και αθωώθηκε για τις 2 σοβαρότατες κατηγορίες του κατηγορητηρίου… η σημαντικότερη από τις οποίες ήταν το ότι κατήγγειλε πως ο Π. Μαγαλιός δήλωσε στην Επιθεώρηση Εργασίας πως ηχογραφούσε συνομιλίες στο Εργατικό Κέντρο, κάτι που αναγκάστηκε να το παραδεχτεί ακόμη και ο ίδιος στο δικαστήριο (τάχα πως το είπε για πλάκα). Ακόμη και για την τρίτη κατηγορία, (δήλωσε ότι ήταν απλήρωτη) που τελικά καταδικάστηκε η συναδέλφισσα, στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως όντως ήταν απλήρωτη όταν το δήλωνε στην συνέντευξη, αλλά (σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Εφετείου) έπρεπε λέει να ξέρει πως είχε δρομολογηθεί η πληρωμή της! Περιμένουμε όμως να δούμε και τι θα γραφεί στην απόφαση του Εφετείου και θα επανέλθουμε…»
Και η ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης» καταλήγει: «Αυτό όμως που δεν αλλάζει καμία απόφαση δικαστηρίου, είναι πως ο Π. Μαγαλιός είναι ο μόνος πρόεδρος Εργατικού Κέντρου που απέλυσε εργαζόμενη, καταφεύγοντας στις χειρότερες μεθοδεύσεις, που χρησιμοποιούν οι ποιο ακραίοι και θρασείς εργοδότες και που αντιπαλεύει το εργατικό κίνημα να τις καταργήσει εδώ και δεκαετίες… Και αυτό θα είναι η μεγάλη ντροπή που θα κυνηγάει τον ίδιο, αλλά δυστυχώς και το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για πάντα…
Εμείς, αυτή την ντροπιαστική απόφαση του Π. Μαγαλιού και της ομάδας το στο Ε.Κ. Κομοτηνής, όπως και όλες τις παρόμοιες αντεργατικές πρακτικές, δεν θα σταματήσουμε να τις πολεμάμε, στηρίζοντας την συνάδελφό μας και όσους εργαζόμενους πέφτουν θύματα τέτοιων αυθαιρεσιών.»

Σχετικά άρθρα

Κομοτηνή: Νερό και τροφή για τα αδέσποτα όταν η πόλη αδειάζει

Kavala 247

Λ.Μαριδάκης: Να μην χάνουμε την ελπίδα και το θετικό μας βλέμμα

Kavala 247

Κομοτηνή: Μια έξυπνη εφαρμογή στην υπηρεσία δεκάδων Συλλόγων

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα