Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Αν. Καμπουρίδης: Κατά 20% μειωμένη η κίνηση στον χώρο της εστίασης

Αραιά τραπεζοκαθίσματα, λιγότεροι πελάτες. Αυτό είναι το σκηνικό στον χώρο της εστίασης στην Κομοτηνή. «Ο κόσμος από την αρχή ήταν διστακτικός με τις εξόδους του λόγω κορονοϊού. Κάποιες επιχειρήσεις μπόρεσαν και πήραν κάποιο χώρο, άλλες πάλι όχι. Στα μέσα Ιουλίου ξεκίνησαν να δίνονται οι πρόσθετοι χώροι. Λιγότερος κόσμος συνεπάγεται μειωμένο τζίρο», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας, Αντώνης Καμπουρίδης.
Ενόψει της συνάντησης στην Καβάλα, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιου Καββαθά, ο Αντώνης Καμπουρίδης και οι συνάδελφοί του τονίζουν κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία ότι ο κλάδος τους, ο χώρος της εστίασης, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Ποια είναι η εικόνα που επικρατεί μετά το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα λόγω κορονοϊού; Ρωτήσαμε τον κ. Καμπουρίδη, που απαντά: «Βλέπουμε ότι συγκεντρώνονται όλοι στην πλατεία, στις γέφυρες, στο παρκάκι της περιφέρειας όταν κλείνουν τα καταστήματα. Δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους, ούτε ‘σκορπίζουν’ στην υπόλοιπη πόλη», λέει και προσθέτει πως τα μέτρα που παίρνει η Πολιτική Προστασία μερικές φορές «φάσκουν κι αντιφάσκουν».
Όπως τονίζει ο έμπειρος επαγγελματίας, «στην εστίαση κρατάμε τις αποστάσεις, τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, καθαρίζουμε συνεχώς τραπέζια και καθίσματα. Κι όμως φεύγουν από αυτό τον χώρο οι πολίτες και πάνε στο παγκάκι;».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου ό,τι δουλειά γίνεται στην εστίαση, γίνεται μέχρι τις 10:30. «Η δική μας δουλειά σταματά εκεί. Μόνο από το ωράριο και την μείωσή του η κίνηση στον χώρο μας είναι μειωμένη τουλάχιστον 20%», σημειώνει, για να συμπληρώσει πως είναι αναγκαία η ενίσχυση του χώρου του, με τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την Περιφέρεια.
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Κομοτηνή: Εργασία στον καιρό της πανδημίας

Thomas Kavala 247

Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020: Συμβολικά σε γιατρούς και νοσηλευτές

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Νέου Σιδηροχωρίου

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Χιλιάδες ώρες προσφοράς από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Thomas Kavala 247

Νέο αίτημα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Cristina Kavala247

Ημερίδα: «Καταναλώνοντας υλικότητες: Αντικείμενα, διαδρομές και ιστορίες»

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα