Οικονομία

Από σήμερα οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Από σήμερα και ως και τις 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ προκειμένου επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να υποβάλλουν αιτήσεις για τον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το μέτρο αφορά όσους επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 επιχειρήσεις αναμένεται να αιτηθούν για δάνεια από 2.000 έως και 30.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, με επιτόκιο 0,94%, περίοδο χάριτος έως το τέλος του 2021, εξόφληση σε 40 μηνιαίες δόσεις και κούρεμα της οφειλής έως 40% υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, δυνατότητα επιστροφής του 60% της ενίσχυσης έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες την 1η Ιουνίου απασχολούσαν περισσότερους από 20 εργαζόμενους εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο των αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν την 1η Ιουνίου με βάση τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ έως και την 1η Ιουνίου.

Παράλληλα, η επιχείρηση που θα λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή θα πρέπει να διατηρήσει έως το τέλος Οκτωβρίου τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε την 1η Ιουνίου με βάση τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Δείτε την απόφαση

Πηγή ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα

Χρ. Σταϊκούρας: Θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά (video)

Kavala 247

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Kavala 247

534 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση Ιουνίου

Kavala 247

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός (video)

Kavala 247

Η πανδημία επηρεάζει και το Νταβός – Αναβολή του Οικονομικού Φόρουμ

Kavala 247

Λάρισα: Συνεργασία Περιφέρειας και υπ. Εργασίας για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα