10.7 C
Καβάλα
09/03/2021 12:29
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κόσμος

Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη σύλληψη Ναβάλνι απαιτεί η Ευρωβουλή

Αυστηρότερες-κυρώσεις-κατά-της-Ρωσίας-για-τη-σύλληψη-Ναβάλνι-απαιτεί-η-Ευρωβουλή

Να ενισχύσουν σημαντικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την πρόσφατη τηλεοπτική σύλληψη και εκ νέου φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι ζητά από τα κράτη μέλη της Ε.Ε, με ψήφισμά του που εγκρίθηκε με 581 ψήφους υπέρ, 50 κατά και 44 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι κυρώσεις και τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ έναντι της Ρωσίας, θα πρέπει να περιλαμβάνουν σύμφωνα με την πρόταση την επιβολή κυρώσεων στα άτομα και τις νομικές οντότητες που εμπλέκονται στην απόφαση σύλληψης και φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ενεργό ρόλο σε αυτό θα πρέπει να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την θέσπιση κυρώσεων τόσο εναντίον Ρώσων ολιγαρχών που συνδέονται με το καθεστώς και μελών του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Πούτιν, όσο και εναντίον προπαγανδιστών των μέσων ενημέρωσης που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνουν ελευθερία μετακίνησης προς τα κράτη μέλη. Προτείνεται επίσης η λήψη πρόσθετων στοχευμένων περιοριστικών μέτρων, στο πλαίσιο του παγκόσμιου καθεστώτος κυρώσεων της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον μετά από χρόνια επιδείνωσης των σχέσεων Ε.Ε-Ρωσίας, είναι σημαντικό να επανεξεταστεί με κριτικό πνεύμα η συνεργασία σε διάφορους τομείς εξωτερικής πολιτικής και σε έργα όπως γύρω από τον αμφιλεγόμενο αγωγό Nord Stream 2, ο οποίος θα πρέπει να σταματήσει αμέσως την κατασκευή του. Παράλληλα, η ΕΕ θα πρέπει να παύσει να αποτελεί φιλόξενο τόπο για ρωσικά κεφάλαια ασαφούς προέλευσης.

Υπό αυτό το πρίσμα και με το βλέμμα στραμμένο στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την παρούσα δυναμική της για να ενισχύσει τη διατλαντική ενότητα για την προστασία της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αξιών έναντι απολυταρχικών καθεστώτων.

Τέλος, το ψήφισμα απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι και όλων των άλλων προσώπων που κρατούνται σε σχέση με την επιστροφή του στη Ρωσία, είτε πρόκειται για δημοσιογράφους, συνεργάτες του ή πολίτες που εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Σχετικά άρθρα

O Μίμης Δομάζος θυμάται την πορεία στο Γουέμπλεϊ το 1971 – «Είμασταν μια παρέα» (video)

Thomas Kavala 247

Ισπανία: Μόνο στις ηλικίες 18-55 ετών χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca

Thomas Kavala 247

Δίκη Τραμπ: 45 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εναντιώθηκαν στη διαδικασία

Thomas Kavala 247

Financial Times: Λιγότερο αποτελεσματικό στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη το εμβόλιο της AstraZeneca

Thomas Kavala 247

Σημαντική αύξηση νοσηλευόμενων με κορονοϊό στη Γαλλία

Thomas Kavala 247

Ισραήλ: «Πράσινο» διαβατήριο θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα