Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κόσμος

Βρετανία: 2.000 συμμετέχοντες ετοιμάζονται να μολυνθούν με SARS-CoV-2 για να συμβάλλουν στην εφεύρεση του εμβολίου

Βρετανία:-2.000-συμμετέχοντες-ετοιμάζονται-να-μολυνθούν-με-sars-cov-2-για-να-συμβάλλουν-στην-εφεύρεση-του-εμβολίου

Βρετανοί επιστήμονες ετοιμάζονται να διεξάγουν μια αμφιλεγόμενη μελέτη όπου εθελοντές μολύνονται σκόπιμα με τον ιό SARS-CoV-2 συμβάλλοντας στον αγώνα εύρεσης εμβολίου. Η «δοκιμαστική πρόκληση» η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει γρήγορα την έγκριση των πειραματικών εμβολίων λέγεται ότι θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, σε μια κλινική στο ανατολικό Λονδίνο.

Οι συμμετέχοντες θα μολυνθούν με μια δόση SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19. Περίπου 2.000 εθελοντές έχουν εγγραφεί για να λάβουν μέρος στο πλαίσιο της δοκιμής για την εφεύρεση εμβολίου κατά της πανδημίας.

Το εμβόλιο θα είναι ενός τύπου, θα δοθεί μια γενετικά τροποποιημένη έκδοση του κορονοϊού που είναι ασθενέστερη από τον πραγματικό ιό, αλλά εξακολουθεί να είναι μολυσματική, ένας εξασθενημένος ο ιός, δηλαδή.

Τα ζωντανά εξασθενημένα εμβόλια λειτουργούν διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα με τον ίδιο τρόπο που θα λειτουργούσε ο πραγματικός ιός αλλά όχι με τόσο σοβαρές επιπτώσεις.

H φαρμακευτική εταιρεία Codagenix αναφέρει ότι το εμβόλιο ήταν επιτυχές έπειτα απο μία δόση δοκιμής σε ζώα. «Έχει σχεδιαστεί για να παράγει ανοσία έναντι διαφόρων τμημάτων του κορονοϊού, και όχι απλώς την «ακίδα πρωτεΐνης» στο οποίο πολλοί άλλοι έχουν επικεντρωθεί, τονίζει η εταιρεία».

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ακόμη και αν ο ιός μεταλλαχθεί. Η χρήση ενός ζωντανού ιού μπορεί να επιτρέψει στους γιατρούς να δημιουργήσουν έναν τύπο ανοσίας που είναι παρόμοιος με αυτό που θα δημιουργούσε ένας ανθρώπινος οργανισμός.

Σχετικά άρθρα

UNICEF: Η πανδημία οδηγεί άλλα 6,7 εκατομμύρια παιδιά σε υποσιτισμό

Kavala 247

Τραμπ: «Εγχώρια τρομοκρατία» οι ταραχές στην Κενόσα – Το ζήτημα της αστυνομικής βίας δεν είναι συστημικό

Kavala 247

Κερδίζει έδαφος η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα (video)

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα