Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Β. Τερζάκη: Το καλό μέλι πρέπει οπωσδήποτε να ζαχαρώσει

Ανθόμελο, μέλι Βελανιδιάς, μέλι  Ακακίας τα πρώτα είδη  της φετινής παραγωγής και ακολουθεί το μέλι του βουνού. Η Βερόνικα Τερζάκη προωθεί την παραγωγή μελιού στους καταναλωτές έχοντας αναλάβει τις πωλήσεις βοηθώντας έτσι τον πατέρα της, έμπειρο μελισσοκόμο.
«Τριάντα χρόνια ασχολείται με τα μελίσσια φτάνοντας μάλιστα να έχει 2.500 κυψέλες. Σήμερα έχει μόνο (!) 1000 λόγω της ηλικίας του» δηλώνει η κα Τερζάκη παραδεχόμενη πως αν και γοητευμένη από τον κόσμο της μέλισσας είναι δύσκολο για εκείνη να αναλάβει μόνη της την φροντίδα τόσων κυψελών. «Οι πωλήσεις, πίσω από τον πάγκο, σε μικρά καταστήματα, από χέρι σε χέρι είναι κάτι εύκολο για μένα» λέει, χαμογελά και περιμένει τους καταναλωτές που γνωρίζουν.
Την συναντήσαμε πίσω από τον πάγκο της στην λαϊκή αγορά πεπεισμένη πως η ενασχόληση με την μελισσοκομία πολλά μπορεί να δώσει στους νέους που αναζητούν μια επαγγελματική αποκατάσταση: Μέλι, κερήθρες, γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη, προϊόντα όλα που περνούν από τα χέρια του μελισσοκόμου. «Είναι ένα αντικείμενο που απαιτεί συνεχή ενασχόληση» λέει προσθέτοντας πως: «Όσο πιο πολλά μελίσσια έχει κανείς, τόσο περισσότερη δουλειά απαιτείται, με αναγκαία τη βοήθεια των συνεργατών.»
Η κα Τερζάκη παρατηρεί τα τελευταία χρόνια να αυξάνεται ο αριθμός των νέων σε ηλικία μελισσοκόμων.Η κα Τερζάκη παρατηρεί τα τελευταία χρόνια να αυξάνεται ο αριθμός των νέων σε ηλικία μελισσοκόμων. «Υπάρχουν πολλοί μελισσοκόμοι πλέον.» λέει πιστεύοντας και εκείνη ότι μπορεί αυτή η ενασχόληση να βοηθήσει στην ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Όσον αφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών; «Τρώνε μέλι, αλλά δυσανασχετούν με την τιμή πώλησης» απαντά η κα Τερζάκη σπεύδοντας να προσθέσει ότι τα 6 ευρώ το κιλό θεωρείται ακριβή τιμή. «Σε αντίθεση με τους επισκέπτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που το βρίσκουν πολύ φθηνό. Αυτοί που ξέρουν το θεωρούν φθηνό και καλό μέλι.» λέει αποκαλύπτοντας το μυστικό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι: «Το καλό μέλι πρέπει οπωσδήποτε να ζαχαρώσει. Τα σκουρόχρωμα αργούν λίγο να ζαχαρώσουν, τα ανοιχτόχρωμα όχι καθώς έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυσικά ζάχαρα. Ο πελάτης καταλαβαίνει από την γεύση του αν είναι καλό μέλι.»Φώτο:Βερόνικα Τερζάκη ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Χώροι για τη φιλοξενία αστέγων από το κρύο

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Με τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων συναντήθηκε ο Νίκος Τσαλικίδης

Thomas Kavala 247

Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020: Συμβολικά σε γιατρούς και νοσηλευτές

Thomas Kavala 247

Τα Χριστούγεννα της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής στην σκιά του κορονοϊου

Thomas Kavala 247

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι covid-19 σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Οι προτάσεις του ΤΕΕ για την Ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα