Βερίκοκο γλυκό !!!

  ΒΕΡΊΚΟΚΟ. ΓΛΥΚΌ  ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ !!!Θα χρειαστούμε  πολύ λίγα υλικά. Και απλά !!!ΥΛΙΚΑ???? 20 κομμάτια  βερίκοκα ???? Ένα κιλό ζάχαρη ???? 400 γρ γλυκόζη.???? 800 ml νερό ???? Μια κουταλιά της σούπας ασβέστη ???? Χυμό από μισό λεμόνι ???? Δύο βανιλιες  για άρωμα ???? Δύο  τρείς φύλλα  αρμπαροριζα Τα βερίκοκα.  Είναι. Ποικιλία. ( ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ)Σε μια λεκάνη με αρκετό νερό. Διαλύουμε τον ασβέστη    που τον έχουμε σε λεπτό πανακι. δεμένο σαν πουγκί Καθαρίζουμε τα βερίκοκα.  Χωρίς να βγάλουμε τα  κουκούτσια. και τα προσθέτουμε. Μέσα στο  ασβεστόνεροΚαι τα αφήνουμε για   ( 5 ) ώρες Στην συνέχεια. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Πολλά νερά.  Και αφερουμε το κουκούτσι. Με ένα ξυλάκι από τα σουβλάκια Βράζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη.  Για 10 λεπτά. Και μετά προσθέτουμε το βερίκοκα Και βράζουμε  για 20 λεπτά. Το αφερουμε από την φωτιά ???? και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.    Το δέσιμο.   Αφού έχουμε. Προσθεση και τα φύλλα. Αρμπαροριζας  Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το γλυκόζη.  Την βανίλια και το χυμό. Λεμονιού. ???? ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ????Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Βερίκοκο γλυκό !!!



  ΒΕΡΊΚΟΚΟ. ΓΛΥΚΌ  ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ !!!Θα χρειαστούμε  πολύ λίγα υλικά. Και απλά !!!

ΥΛΙΚΑ
???? 20 κομμάτια  βερίκοκα
???? Ένα κιλό ζάχαρη
???? 400 γρ γλυκόζη.
???? 800 ml νερό
???? Μια κουταλιά της σούπας ασβέστη
???? Χυμό από μισό λεμόνι
???? Δύο βανιλιες  για άρωμα
???? Δύο  τρείς φύλλα  αρμπαροριζα
Τα βερίκοκα.  Είναι. Ποικιλία. ( ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ)
Σε μια λεκάνη με αρκετό νερό. Διαλύουμε τον ασβέστη    που τον έχουμε σε λεπτό πανακι. δεμένο σαν πουγκί
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα.  Χωρίς να βγάλουμε τα  κουκούτσια. και τα προσθέτουμε. Μέσα στο  ασβεστόνερο
Και τα αφήνουμε για   ( 5 ) ώρες
Στην συνέχεια. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Πολλά νερά.  Και αφερουμε το κουκούτσι. Με ένα ξυλάκι από τα σουβλάκια
Βράζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη.  Για 10 λεπτά. Και μετά προσθέτουμε το βερίκοκα
Και βράζουμε  για 20 λεπτά. Το αφερουμε από την φωτιά ???? και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.    Το δέσιμο.   Αφού έχουμε. Προσθεση και τα φύλλα. Αρμπαροριζας  
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το γλυκόζη.  Την βανίλια και το χυμό. Λεμονιού.
???? ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ????

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ