Βίτσας – Γκιόκας: Το τσάι, αν θέλεις να σου μιλάνε μόνο στον πληθυντικό, σερβίρεται στο κυλικείο

Βίτσας - Γκιόκας: Αφορμή για την σύγκρουση αποτέλεσε κριτική του ΚΚΕ τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα

Βίτσας – Γκιόκας: Το τσάι, αν θέλεις να σου μιλάνε μόνο στον πληθυντικό, σερβίρεται στο κυλικείο


Έντονο διάλογο είχε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) με τον Γιάννη Γκιόκα (ΚΚΕ) κατά την συζήτηση της Ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Αφορμή για την σύγκρουση αποτέλεσε κριτική του ΚΚΕ τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Δ. Βίτσας: Αγαπητέ μου φίλε για να το λες σωστά η δική μας πρόταση στην Κρήτη ήταν να φτιαχτεί μεγάλος ελληνικός ναύσταθμός. Να έχουμε ναύσταθμο στη Σαλαμίνα , να έχουμε ναύσταθμο στην Κρήτη και να γίνει ένα τρίγωνο. Να το λέτε σωστά και να μην λέτε απλά για μια ακόμα βάση στη Κρήτη.

Γ. Γκιόκας: Τι λέτε;

Δ. Βίτσας: Στο εξηγώ. Το ακούς; Δεν καταλαβαίνεις; Ελληνικός ναύσταθμος. Τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις . Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τα ανταλλάγματα

Φωνές από τον Γ. Γκιόκα

Δ. Βίτσας: Να ηρεμήσεις.

Γ. Γκιόκας: Εγώ; εσείς μιλάτε στον ενικό

Δ. Βίτσας: Δεν μπορώ να σου μιλήσω στον ενικό; Τι είναι ο ενικός δεν κατάλαβα; Το τσάι – αν θέλεις να σου μιλάνε μόνο στον πληθυντικό – σερβίρεται στο κυλικείο . Τέτοιες εξυπνάδες; Σου μιλάω γενικά και μου απαντάς για κοτσάνες.

bitsas-gkiokas