Βρετανοί ερευνητές: Ένας στους 200 ανθρώπους κινδυνεύει από ψυχωσικό επεισόδιο λόγω χρήσης προϊόντων κάνναβης

Είτε καπνίζεται για ψυχαγωγικούς λόγους, είτε καταναλώνεται ως φαρμακευτικό προϊόν ή λαμβάνεται υπό επίβλεψη σε πειραματικές μελέτες, η κάνναβη μπορεί να έχει σημαντική «παρενέργεια» στον εγκέφαλο και όχι μόνο, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, γράφει το corriere.it.Σύμφωνα με ερευνητές, ένας στους 200 ανθρώπους μπορεί να εμφανίσει ψυχωσικό επεισόδιο μετά τη χρήση προϊόντων κάνναβης.Πάνω από 160 μελέτες ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Ιούλ 9, 2024 - 20:00
 0  6
Βρετανοί ερευνητές: Ένας στους 200 ανθρώπους κινδυνεύει από ψυχωσικό επεισόδιο λόγω χρήσης προϊόντων κάνναβης
Thailand Cannabis


Είτε καπνίζεται για ψυχαγωγικούς λόγους, είτε καταναλώνεται ως φαρμακευτικό προϊόν ή λαμβάνεται υπό επίβλεψη σε πειραματικές μελέτες, η κάνναβη μπορεί να έχει σημαντική «παρενέργεια» στον εγκέφαλο και όχι μόνο, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, γράφει το corriere.it.
Σύμφωνα με ερευνητές, ένας στους 200 ανθρώπους μπορεί να εμφανίσει ψυχωσικό επεισόδιο μετά τη χρήση προϊόντων κάνναβης.
Πάνω από 160 μελέτες και περισσότερα από 200.000 άτομα αναλύθηκαν από τους ερευνητές. Μέχρι σήμερα καμία έρευνα δεν είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα πολύ ετερογενή δεδομένα των πολλών μελετών που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα και μέχρι στιγμής έχουν δείξει ποσοστά ψύχωσης που κυμαίνονται από 1 έως 70% σε χρήστες προϊόντων κάνναβης.
Η νέα ανάλυση, σε πολύ μεγάλο αριθμό που συγκρίνει επίσης ανθρώπους και διαφορετικά πλαίσια χρήσης, δείχνει κίνδυνο επεισοδίων ψύχωσης με παράνοια και παραισθήσεις περίπου 0,5% για όποιον κάνει χρήση κάνναβης, ακόμη και ως ελεγχόμενη χρήση σε πειραματικές κλινικές μελέτες.
Με άλλα λόγια, ένας στους 200 ανθρώπους που έχουν κάνει χρήση κάνναβης πάσχει από ψύχωση, ανεξάρτητα από τη μορφή του προϊόντος και τον τρόπο χρήσης.
Πηγή: ATSH
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr