Βρυσικά Έβρου: Ιταλοί φοιτητές ανακαλύπτουν γεύσεις της χώρας μας σε ένα γαστρονομικό ταξίδι


Συνολικά 18 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών του Πολένζο στη βόρεια Ιταλία βρίσκονται στην Ελλάδα, επισκέπτονται διάφορες επιχειρήσεις, έχουν συναντήσεις με παραγωγούς, γεύονται την τοπική κουζίνα και όλα αυτά στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.
Οι φοιτητές επισκέφθηκαν ένα χωράφι, στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια σουσαμιού, γεύτηκαν και παρακολούθησαν μία επίδειξη για το ταχίνι, που παράγεται στην περιοχή και στη συνέχεια δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα, η οποία περιλαμβάνει φασόλια και τουρσί.
Όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», ο υπεύθυνος αποστολής των Ιταλών φοιτητών, Αντρέα Μπερνάντι επιθυμία τους είναι να πάνε σε όσο περισσότερα μέρη για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες. Χαρακτηριστικά είπε πως τους εντυπωσίασε το ταχίνι, το κρασί, η μπύρα αλλά και η κοινωνία και το πώς είναι δομημένη στην περιφέρεια.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






