Οικονομία

Γ. Βρούτσης: Συνεχίζεται ομαλά η καταβολή των αναδρομικών

Γ.-Βρούτσης:-Συνεχίζεται-ομαλά-η-καταβολή-των-αναδρομικών

Mε ομαλό τρόπο συνεχίζεται η καταβολή των αναδρομικών, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτσης και «με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τα αναδρομικά των δικαιούχων, o e-ΕΦΚΑ  βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη».

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης: «Με την δημιουργία το 2013, των Πληροφοριακών Συστημάτων «ΗΛΙΟΣ», «ΕΡΓΑΝΗ», «ΑΡΤΕΜΙΣ» κ.α.ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την δημοσίευση των στοιχείων με την έκδοση εκθέσεων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τη δημόσια διαφάνεια και την διαρκή ενημέρωση των πεπραγμένων αλλά και την παροχή σε πραγματικό χρόνο αξιόπιστων πραγματικών στοιχείων στην κοινωνική ασφάλιση, την μισθωτή αγορά εργασίας και στον έλεγχο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών ποσών μαζί και την μηνιαία κύρια και επικουρική σύνταξη-που καταβάλλεται πλέον μαζί-στους συνταξιούχους που ξεκίνησε 23/10/2020, συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα, πάντα, με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εργασίας&Κοινωνικών Υποθέσεων το οποίο ανακοινώσαμε ήδη από τις 16/10/2020 με σχετικό Δελτίο Τύπου.

Επίσης, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ δημιούργησε μία εξαιρετικά χρήσιμη και απλή ηλεκτρονική υπηρεσία στο πλαίσιο της πληρέστερης και αναλυτικότερης ενημέρωσης των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, που δίνει τη δυνατότητα στον συνταξιούχο να γνωρίζει τα ακριβή αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.

Με την εφαρμογή αυτή κάθε συνταξιούχος θα μπορεί να μάθει το ποσό των αναδρομικών που δικαιούται και μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της επιστροφής των αναδρομικών ποσών στους συνταξιούχους, ο e-ΕΦΚΑ θα δημιουργήσει το Νοέμβριο ψηφιακή πλατφόρμα για τα αναδρομικά ποσά των κληρονόμων των συνταξιούχων και ακολούθως θα υπογραφεί και η σχετική εγκύκλιος που θα καθορίζει την διαδικασία και το πλαίσιο της επιστροφής και αυτών των αναδρομικών ποσών».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Τέλος, από τα σημερινά τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» που αφορούν τον μήνα Οκτώβριο 2020 από τα αναλυτικά στοιχεία, αντλήσαμε και παραθέτουμε συνοπτικά επτά κρίσιμα δεδομένα. Συγκεκριμένα,ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:

Πλήθος Συνταξιούχων: 2.481.970

Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.257.152.790,50€

Σύνολο Μηνιαίου Ποσού Εισοδήματος από 01/01/2020: 22.532.082.113,09€

Μέση Κύρια Σύνταξη: 727,00€

Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,37€

Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 15.902

Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 169.553

Σχετικά άρθρα

Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση, διεύρυνση, εμπλουτισμός και ενίσχυση των μέτρων στήριξης (video)

Kavala 247

Γ. Στουρνάρας: Κατά 2% θα αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας ως το 2026

Kavala 247

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.