Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Δήμος Αρριανών: Νέα κρούσματα κορονοϊού από τους ελέγχους σε χωριά

Νέοι μαζικοί έλεγχοι για την covid-19 πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με μέριμνα του Δήμου Αρριανών, τόσο στον οικισμό της Στροφής που τελεί υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όσο και στους πολύ γειτονικούς οικισμούς του Αγιοχωρίου και της Νέδας.

Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μεγάλη και στην Στροφή εντοπίστηκαν ακόμη 18 θετικά δείγματα σε σύνολο 127 ελέγχων. Στον οικισμό του Αγιοχωρίου εντοπίστηκαν 8 θετικά δείγματα σε σύνολο 132 ελέγχων, ενώ στον οικισμό της Νέδας 9 θετικά δείγματα σε σύνολο 94 ελέγχων.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος έχει ολοκληρώσει μια εκτεταμένη απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού της Στροφής, στους δρόμους, στις πλατείες και στους κάδους απορριμμάτων.


Εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των κατοίκων σε φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και προμήθειες.

Παράλληλα ο Δήμος έχει διανέμει από ένα κιβώτιο τρόφιμα σε κάθε οικογένεια, για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους για το δεκαήμερο που θα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αύριο στον οικισμό του Ηπίου, ενώ τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί εκ νέου έλεγχος σε όλους τους παραπάνω οικισμούς.

Σχετικά άρθρα

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Ροδόπη

Thomas Kavala 247

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Συνάντηση κλιμακίου του Υπουργείου υποδομών με τον Δήμαρχο

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Τρεις γενιές μελισσοκόμοι

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Πώς θα λειτουργήσει αύριο η λαϊκή αγορά

Thomas Kavala 247

Θ.Μουσόπουλος: Ξεχωριστή φυσιογνωμία της Κομοτηνής αποτελεί ο Στίλπων Κυριακίδης

Thomas Kavala 247

Συνελήφθησαν 6 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν μη νόμιμους μετανάστες

Cristina Kavala247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα