Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Σέρρες

Δήμος Βισαλτίας: Αιτήσεις αποζημιώσεων για κτηριακές υποδομές από τις πλημμύρες

Ως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου μπορούν οι δημότες των οποίων οι κτηριακές υποδομές (κατοικίες – επιχειρήσεις  – αγροικίες – αποθήκες – θερμοκήπια) έχουν υποστεί ζημιές  από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Δήμο Βισαλτίας να υποβάλλουν αίτηση δήλωσης ζημιάς και φωτογραφικό υλικό στις κατά τόπους κοινότητες.

Οι αιτήσεις  για τις επαγγελματικές υποδομές θα διαβιβαστούν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Σερρών.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί

Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο Δήμος Βισαλτίας θα προβεί στη σύσταση τριμελούς επιτροπής όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψίες στις οικίες και θα σημειώνει και την στάθμη του νερού εντός της κατοικίας. Η συγκεντρωτική κατάσταση και μόνο των κατοικιών αποστέλλεται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Σερρών υπογεγραμμένη από την τριμελή επιτροπή. Αυτοκίνητα ολοσχερώς κατεστραμμένα καταγράφονται από την εν λόγω επιτροπή .

Η συγκεντρωτική κατάσταση των επιχειρήσεων και των οικιών θα αποσταλούν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Σερρών προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών όπου βγαίνει η απόφαση οριοθέτησης των περιοχών και στην οποία περιγράφεται η αποζημίωση των κατοικιών. Για τις επιχειρήσεις το έγγραφο της οριοθέτησης πηγαίνει στο Υπουργείο Οικονομικών  στο οποίο περιγράφονται και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποζημίωσή τους.

Σχετικά άρθρα

Π.Ε. Σερρών: 24 τα νέα κρούσματα covid-19

Thomas Kavala 247

Με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές των Σερρών η Φωτ. Αραμπατζή

Thomas Kavala 247

Π.Ε. Σερρών: Στα 9 τα νέα κρούσματα covid-19

Thomas Kavala 247

Τ. Χατζηβασιλείου: Αναγκαιότητα η προσβασιμότητα ΑμΕΑ στα Ειρηνοδικεία Σιδηροκάστρου και Νιγρίτας

Thomas Kavala 247

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα την Τρίτη η Λυγαριά

Thomas Kavala 247

Παραδόθηκε εξοπλισμός από το 1ο Γυμνάσιο στο ΕΕΕΕΚ Σερρών

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα