Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Δείτε γιατί αυτό το τοστ είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο

Τοστ… η εύκολη λύση για τις ώρες που πεινάμε και θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, κυρίως το βράδυ. Αλλά, γνωρίζετε πως δεν είναι όλα τα τεστ αθώα, όσον αφορά τις θερμίδες. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένα συγκεκριμένο τοστ που αν και πρόκειται για «βόμβα» λιπαρών και θερμίδων, οι άνδρες κυρίως το φτιάχνουν σαν τρελοί μόλις μαθαίνουν για την ύπαρξή του και κατ’ επέκταση τη συνταγή. Ο λόγος;

Ήταν το αγαπημένο του Έλβις Πρίσλεϊ. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και τόσο διάσημο σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, ο «βασιλιάς του Ροκ εν ρολ» είχε πετάξει με το ιδιωτικό του τζετ ένα βράδυ στο Ντένβερ για να πάει στο εστιατόριο «Fool’s Gold Sandwich», όπου το έφτιαχναν αποκλειστικά για εκείνον, επειδή το είχε λιγουρέψει.

Τι έχει, όμως, μέσα αυτό το τοστ που τόσο λάτρευε ο Έλβις;

Δείτε παρακάτω τη συνταγή και θα καταλάβετε. Βέβαια, αν θελήσετε να το φτιάξετε κι εσείς, σας προειδοποιούμε ότι είναι φουλ παχυντικό. Οπότε με… εγκράτεια.

Υλικά

  • 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί με προζύμι των 31 εκατοστών
  • 2 κ.τ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 450 γραμ. φυστικοβούτυρο
  • 450 γραμ. μαρμελάδα φράουλα ή blueberry
  • 450 γραμ. μπέικον

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλείφετε τη φρατζόλα με το βούτυρο.
  • Τη βάζετε σε ταψάκι και ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.
  • Όσο το ψωμί ψήνεται, τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
  • Μόλις είναι έτοιμη η φρατζόλα την ανοίγετε μέση και αφαιρείτε την ψίχα.
  • Την γεμίζετε με το φυστικοβούτυρο, τη μαρμελάδα και το μπέικον.
  • Κλείνετε τη φρατζόλα, την κόβετε σε κομμάτια και την απολαμβάνετε

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με τορτελίνια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό!

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο σοκολατένιο κέικ

Thomas Kavala 247

Το πιο εύκολο σοκολατένιο κέικ

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες με βούτυρο

Thomas Kavala 247

Συνταγή της ημέρας: Panettone – Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο γλυκόξινο

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα