Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στους 4 οικισμούς του Δήμου Αρριανών με απόφαση του Δημάρχου

Ξαναχτύπησε το κουδούνι στα σχολεία και σύμφωνα με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Κωνσταντίνο Μπαντίκο, η επιστροφή των μαθητών έγινε με ομαλό τρόπο σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και τα Νηπιαγωγεία, ενώ η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνεχίζει με τηλεκπαίδευση.Παράλληλα ισχύουν στο ακέραιο τα αυστηρά μέτρα προστασίας, σε σχέση με την προσέλευση σε διαφορετικές ώρες, τα διαλείμματα, τα αντισηπτικά και τις μάσκες, που πρέπει να φορούν οι μαθητές και μαθήτριες.


Ο κ. Μπαντίκος ανέφερε στην ΕΡΤ, πως σε 386 σημεία σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, θα μπορούν οι Εκπαιδευτικοί να κάνουν τους ελέγχους αντιγόνου-rapid test- προκειμένου να προληφθεί κάθε διασπορά του ιού. Μάλιστα για τους ελέγχους αυτούς έχουν δείξει θερμή ανταπόκριση οι Εκπαιδευτικοί.


«Παραφωνία», στην ομαλότητα αποτέλεσε η στάση του Δημάρχου Αρριανών, Αχμέτ Ριτβάν, ο οποίος με δική του απόφαση δεν λειτούργησαν τα σχολεία στους οικισμούς, Αγιοχώρι, Στροφή, Νέδα και Ήπιο, λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων έως τις 18 Ιανουαρίου.Ο κ. Μπαντίκος τόνισε, πως η απόφαση των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Παιδείας, ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και στους οικισμούς αυτούς του Δήμου Αρριανών, ωστόσο ο Δήμαρχος χωρίς να συνεννοηθεί με τους Δ/ντες της Εκπαίδευσης αποφάσισε μόνος του να μην λειτουργήσουν. Τα μεταφορικά μέσα δεν κινήθηκαν, άλλα παιδιά πήγαν στο σχολείο, άλλα δεν πήγαν.


Πήγαν ωστόσο όλοι οι Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πάνε και αύριο και όλες τις μέρες καθώς τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και στις κόκκινες περιοχές με αυξημένα μέτρα προστασίας.


Ο κ. Μπαντίκος δεν φάνηκε ικανοποιημένος με την απόφαση του Δημάρχου, λέγοντας πως τα σχολεία θα έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά, με αυξημένα μέτρα και πιο πολλούς ελέγχους.


Σήμερα συζητήθηκε εκ νέου το θέμα σε σύσκεψη, που είχε ο κ. Ριτβάν με όλους τους αρμοδίους και σε ερώτηση της ΕΡΤ απάντησε, πως το Υπουργείο θα αποφασίσει, ο Δήμος θα προτείνει.

Σχετικά άρθρα

Κομοτηνή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Thomas Kavala 247

Ίασμος Ροδόπης: Ικανοποίηση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη για την αντίδραση του μηχανισμού στην έντονη βροχόπτωση

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Οι θέσεις της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ. για το Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Thomas Kavala 247

Κορονοϊός: 295 εμβολιασμοί στη Ροδόπη 515 στην Ξάνθη

Thomas Kavala 247

Αν.Μ.Θ.:Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Διαμαρτυρία του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα