Κομοτηνή

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 Τοπικές Ειδήσεις

Δευτέρα-3-Αυγούστου-2020-Τοπικές-Ειδήσεις

Tηλεδιάσκεψη από τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας
Σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου, από  τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, με  καλεσμένο  τον Πρόεδρο  του ΕΛΓΑ  κ.  Ανδρέα Λυκουρέντζο, συμμετείχαν οι Υπεύθυνοι Αγροτικών Θεμάτων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης κ.κ. Νικόλαος  Κολάτσος και Ιωάννης Αμαξόπουλος.
Στη συζήτηση του πραγματοποιηθηκε αναπτύχθηκαν θέματα γενικότερης λειτουργίας ΕΛΓΑ, όσο και για τρέχοντα ζητήματα,  όπως:
Η καταβολή του υπολειπόμενου 35% των αποζημιώσεων σε καλλιέργειες, που σύμφωνα με τον Πρόεδρο  θα πραγματοποιηθεί πριν τις 15/8/2020.
Η ενεργοποίηση, για πρώτη φορά από το 2011, σχετικής διάταξης με την οποία μεταφέρθηκε ποσό ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς.
Η μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.
Η σύνταξη «κοστολογικής ασφαλιστικής μελέτης» που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι στις βασικές επιδιώξεις της νέας διοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ σε όλα τα στάδια από τη δήλωση ζημιών μέχρι την εκτίμηση  στο χωράφι, έτσι ώστε να ολοκληρώνεται με ταχύτητα το έργο των εκτιμητών προς όφελος των αγροτών.
Συνάντηση Σπύρου Τσιλιγγίρη με πρωθυπουργό
Ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ευχαρίστησε και συνεχάρην για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα.
Η συζήτηση των δυο ανδρών επικεντρώθηκε σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν την ΠΕ Ξάνθης.
Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση της Πανδημίας στην Ξάνθη καθώς και για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της πρωτοφανούς κρίσης στην Τοπική Κοινωνία.
Επιπρόσθετα, εκτενής αναφορά έγινε στο ρόλο και στον σκοπό της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, μέλος της οποίας είναι ο κ. Τσιλιγγίρης καθώς και στις Αναπτυξιακές Δυνατότητες του Νομού Ξάνθης.
Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Τσιλιγγίρης συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση παρουσία Μελών της Κυβέρνησης στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η Στράντζαλη Μαρία διορίστιηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέας του Δήμου Ιάσμου
Η Στράντζαλη Μαρία διορίστηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέας του Δήμου Ιάσμου με απόφαση του Δημάρχου Μουμίν Οντέρ. Γεννημένη το 1978 στην Κομοτηνή, η Στράντζαλη Μαρία είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Πολιτικός  Μηχανικός, απόφοιτη Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών της  Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Αθηνών. Η κα Στράντζαλη έχει εργαστεί σε οικοδομικές και κατασκευαστικές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα (2002-2007). Από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε ως υπάλληλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Δ/νση Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης), ενώ από 2011 μέχρι πρότινος ήταν υπάλληλος στο Δήμο Κομοτηνής στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης με παράλληλα καθήκοντα στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της θα είναι:
Να προΐσταται του προσωπικού του Δήμου αμέσως μετά τον Δήμαρχο.
Να προΐσταται όλων των υπηρεσιών (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Γραφείων και Γραφείων που υπάγονται στο Δήμαρχο) αμέσως μετά τον Δήμαρχο.
Να υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης πάσης φύσεως αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.
Να εισηγείται και να ενημερώνει το Δήμαρχο για θέματα που θεωρούνται επείγοντα και να συνεργάζεται μαζί του για την υπηρεσιακή τους προώθηση και επίλυση.
Να συνεργάζεται με τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου για την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων.
Να παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και γενικότερα συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου.
Να προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.
Κοινή δήλωση περιφερειαρχη ΑΜΘ και Δημαρχου Ξάνθης για την ομάδα της Ξάνθης
Σε κοινή δήλωση για την ομάδα της Ξάνθης πρόεβησαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης
Κύριοι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Ο θεσμικός μας ρόλος ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως Δημάρχου Ξάνθης, μας επιβάλλει να αφουγκραζόμαστε την τοπική μας κοινωνία σε όλες της τις δραστηριότητες.
Για μας, στη Θράκη συνολικά η παρουσία και δραστηριοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε., στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, σημαίνει πολλά περισσότερα από τη λειτουργία μιας οποιασδήποτε άλλης ΠΑΕ, για λόγους που είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε και κατανοείτε και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε.
Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον μας, προσωπικά αλλά και όλου του κόσμου που εκφράζεται στην περίπτωση αυτή, μέσα από εμάς και την επιστολή μας αυτή, επιτείνεται από το γεγονός ότι η ομάδα αυτή διακρίνεται τόσο αγωνιστικά όσο και εξωγηπεδικά για το ήθος και το χαρακτήρα που επιδεικνύει δεκαετίες τώρα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ζητήσουμε να σεβαστείτε τα αυτονόητα.
Δεν ζητάμε χαριστικές συμπεριφορές, ούτε κρίνουμε αυτή τη στιγμή την τακτική και τα γεγονότα που οδήγησαν την ομάδα μας στην σημερινή μας κατάσταση.
Απαιτούμε όμως να σεβαστείτε τις ίδιες τις δικές σας αποφάσεις.
Δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε συνέπεια από όλους για το καλό του αθλήματος του ποδοσφαίρου και εσείς ως κορυφαίο όργανο να αναιρείτε τον ίδιο σας τον θεσμικό ρόλο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με απόφασή της, και τη σύμφωνη γνώμη της UEFA, έθεσε τα δεδομένα της διεξαγωγής και εξέλιξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων και διευκρίνισε με σαφήνεια τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία των αγώνων μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της Super League 1 και της 2ης ομάδας της Super League 2 την 2α Αυγούστου 2020.

Με βάση την απόφαση αυτή η ομάδα της Θράκης καθόρισε και τον τερματισμό των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών της.
Φημολογείται (και επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων, δεδομένου ότι έχουμε φτάσει ήδη στις 31 Ιουλίου 2020 και από το Σάββατο 18 Ιουλίου που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες PLAY-OUT δεν έχει διεξαχθεί κανένας αγώνας των μπαράζ) ότι πρόκειται να αποφασίσετε την μετάθεση της ημερομηνίας των αγώνων μπαράζ στο τέλος του Αυγούστου.
Μια τέτοια απόφαση, παράνομη και παράτυπη κατά την κοινή αντίληψη εφόσον ληφθεί, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το Θρακιώτικο Ποδόσφαιρο, όπως εκφράζεται με αγωνιστική αξιοσύνη σήμερα, και θα επιβεβαιώσει φήμες τις οποίες μέχρι σήμερα αρνηθήκαμε να υιοθετήσουμε.
Εκφράζοντας όλους τους Θρακιώτες και τους Ξανθιώτες σας καλούμε να απόσχετε από μία τέτοια μεθόδευση, που θα αναγκάσει την τοπική μας κοινωνία να αντιδράσει.¨ καταλήγουν στην κοινή δήλωση τους οι δύο θεσμικοί.

Δηλωση Χατζηπέμου για την επιτροπή του άρθρου 7 του Ν2839
Σε Δηλωση για την επιτροπή του άρθρου 7 του Ν 2839 προέβει ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Χατζηπέμου από την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική πρωτοβουλία τονίζοντας μεταξύ άλλων
Η επιτροπή του άρθρου 7 του Ν.2839/2000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, απέρριψε την προς ακύρωση παραπομπή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για λόγους που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστοί. Η απόφαση της Επιτροπής είναι σαφές ότι εκδόθηκε αφενός υπό το πολιτικό βάρος της πιθανής ματαίωσης διαφόρων σημαντικών δράσεων της Περιφέρειας, αλλά κυρίως υπό το βάρος των πιέσεων κάλυψης της ανικανότητας της Διοίκησης και των συνεχόμενων λαθών της που οδήγησαν στην παραπάνω κατάσταση. Σοβαρή νομική επιχειρηματολογία δεν περιμένουμε να υπάρξει στην απόφαση της επιτροπής, καθώς τα νομικά προβλήματα που δημιούργησαν η ελαφρότητα και η τσαπατσουλιά όσων χειρίστηκαν το θέμα από την μεριά της Διοίκησης της Περιφέρειας, ήταν (και παραμένουν) αξεπέραστα:
Α) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ομιλούσα περί δύο ψηφοφοριών που ουδέποτε έγιναν, μη δημοσίευση των ονομάτων των καταψηφισάντων και των θέσεών τους, μη συμφωνία παρισταμένων και ψηφισάντων κλπ κατά παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας
Β) Επιχειρούμενη διόρθωση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς απόφαση του συλλογικού οργάνου και χωρίς να επιβεβαιώνεται το περιεχόμενό της από τα Πρακτικά του ΠΣ που η πλειοψηφία της Διοίκησης ψήφισε.
Γ) Μη δημοσίευση της διορθωμένης απόφασης στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας αλλά ούτε και στο πρόγραμμα Διαύγεια κατά ρητή παράβαση νόμου.
Απέναντι στα παραπάνω, δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μέχρι σήμερα νομικός αντίλογος. Υπάρχουν μόνο μικροπολιτικές παρασκηνιακές κινήσεις παρακρατικής τακτικής στο όνομα της κομματικής …ομοψυχίας, προκειμένου να καμφθεί η Αρχή της Νομιμότητας και να βρει δικαιολογητική βάση η …ανικανότητα!
Κάποιοι προφανώς εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους σε όλα αυτά. Όπως δεν την αντιλαμβάνονταν όλη αυτή την περίοδο. Γι αυτό και πανηγυρίζουν αντί να σιωπούν. Θα μπορούσε να ήταν απλά «θράσος», αλλά το θράσος προϋποθέτει γνώση κι επίγνωση…
Θυρανοίξια ιερού ναού Αγ Τριάδας Πρωτάτου
Από την ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ανακοινώνεται ότι η ακολουθία των θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος ιερού ενοριακού ναού Αγ. Τριάδος Πρωτάτου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα
. Στην ακολουθία αγιασμού των θυρανοιξίων θα προεξάρχη ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνης κ.κ. Παντελεήμων.Μετα το πέρας των θυρανοιξίων θα ακολουθήσει η ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Υπογραφή Συμβάσεων μεταξύ της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής ΑΕ
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με αρμόδια μέλη της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Λ. Δημοκρατίας 1. Το θέμα της αφορούσε την έναρξη της διαδικασίας υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα με εγκεκριμένους φορείς του προγράμματος LEADER Ροδόπης – Ξάνθης.
Η Αναπτυξιακή Ροδόπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια ΑΜΘ κατάφερε να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, ώστε να προχωρήσει όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί. Συνολικά,  35 φορείς στο διάστημα των επόμενων ημερών θα υπογράψουν συμβάσεις υψηλής χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος LEADER με την Αναπτυξιακή Ροδόπης και θα ξεκινήσει η έναρξη υλοποίησης των έργων τους.
Στους φορείς Δημοσίου περιλαμβάνονται Δήμοι και των δύο νομών, Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Μητροπόλεις, το Πανεπιστήμιο (συνολικά 10 έργα), καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα  (συνολικά 25 έργα) με φορείς  υλοποίησης πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις αθλητικών σωματείων, συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ, και περιβαλλοντικούς φορείς.
Ειδικότερα, στις 29 Ιουλίου 2020, στη συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης και Προέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε., Νικόλαου Τσαλικίδη, των στελεχών της Αναπτυξιακής Ροδόπης και του αρμόδιου φορέα, ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία υπογραφής και  υπεγράφη σε πρώτη φάση σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής δημόσιου έργου. Τα έργα και οι ανάγκες κατά προτεραιότητα προτάθηκαν από τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής και αφορούν την υδρευτική ενίσχυση των οικισμών του Ορεινού Όγκου και συγκεκριμένα των οικισμών Στυλαρίου και Σιδηράδων για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους, με προϋπολογισμό 48.000 ευρώ. Ακόμη, υπεγράφη έργο, προϋπολογισμού 374.446,40 ευρώ, για την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Μελέτης με την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου διανομής.
«Δίκτυο μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής».
Υπογράφηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου η Σύμβαση μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης που αφορά στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δίκτυο μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής».
Πρόκειται για ένα δίκτυο μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών με συνολικό μήκος περίπου 3.5 χιλιομέτρων διερχόμενο από εκτάσεις που καλύπτονται από βλάστηση (πεύκα, πλατύφυλλα δένδρα, θάμνους) που θα συνδέει τις κτιριακές υποδομές της Πανεπιστημιούπολης (Τμήματα, κτίριο Διοίκησης, κ.λπ.) μεταξύ τους, με τους χώρους υπαίθριας αναψυχής καθώς και με το θερινό σινεμά – αναψυκτήριο.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, για πεζοπορία και ποδηλασία. Θα πληροί όλες τις προδιαγραφές χρήσης από ΑΜΕΑ και ποδηλάτες και θα προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές, το προσωπικό αλλά και το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να περιηγηθεί άνετα, ξεκούραστα και ευχάριστα στο φυσικό περιβάλλον τηςΠανεπιστημιούπολης.

Σχετικά άρθρα

ΔΕΕΠ Ροδόπης: Συγχαρητήρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Kavala 247

Γ. Κασάπης:Το κουρμπάν μπαϊράμ ζωντανεύει τον αγορά

Kavala 247

Ψήφισμα δημάρχων Αν. Μ.Θράκης για το κλείσιμο συνοριακών σταθμών

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ειδήσεις, νέα και όλη η έκτακτη επικαιρότητα από το kavala247. Ενημερωθείτε άμεσα για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Καβάλα, Θάσο, Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα