Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Θάσος

ΔΗΚΕΘ: Βράβευση διαγωνισμού φωτογραφίας «Θάσος, φως και χρώματα»

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020», η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο, «Θάσος, φως και χρώματα». Πρόκειται για τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου. Στο Διαγωνισμό στάλθηκαν 120 φωτογραφίες από 29 φωτογράφους που συμμετείχαν, σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες της σχετικής προκήρυξης.

Οι φωτογραφίες πολλές, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του κάθε φωτογράφου, αποτυπώνοντας τις όμορφες στιγμές και εικόνες του νησιού. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε με βάση την σύνθεση, την τεχνική και κυρίως την σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. μέσα από την βράβευση της αυτή, θέλησε να ευχαριστήσει θερμά αλλά και να συγχαρεί όλους τους φωτογράφους για την συμμετοχή τους. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Γιώργος Κουτσουμανής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πέρα από την αξιολόγηση, η συμμετοχή και η κάθε φωτογραφία που κατατέθηκε αποτελεί τον καλύτερο έπαινο για το δημιουργό της. Η συμμετοχή τους αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για την εξέλιξη και βελτίωση του Διαγωνισμού». Επίσης συγχαρητήρια και ευχαριστίες δόθηκαν και στα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη δύσκολη, κοπιαστική και εθελοντική εργασία τους. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Κατσάγγελος Γιώργος, Καθ. Φωτογραφίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π. Θ., ως Πρόεδρος,και σαν μέλη ,ο κ.Μυτιληνιός Γεώργιος, Φωτογράφος, τακτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας», MFIAP-GMHPS-PSA* EsHPS, η κ. Ζήδρου Θέμιδα, Φωτογράφος και ο κ. Καΐδης Νικόλαος, Φωτογράφος. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργάνωσε επίσης η ΔΗΚΕΘ κατά την περίοδο του αναγκαστικού εγκλεισμού μας λόγω της πανδημίας και είχε τίτλο « Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ότι αγαπώ, για να θυμάμαι ότι με έκανε πιο δυνατό», ενώ τα έπαθλα ήταν μία ευγενική προσφορά του Γλύπτη Κώστα Λόβουλου.

Τις βραβεύσεις πλαισίωσε και η διάλεξη των Γιώργου Κατσάγγελου και Αναστασίας Βαλαβανίδου Αρχιτέκτων- Μουσειολόγου σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε τόσο η φωτογραφία όσο και η κινούμενη εικόνα στην δημιουργία μουσειακών χώρων με σκοπό την ολιστική προσέγγιση προβολής και ανάδειξης μουσειακών συλλογών.

Ο 2ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου, ήδη σχεδιάζεται ώστε να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμα περισσότερους φωτογράφους την επόμενη χρονιά. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα σχετικά πρωτόκολλα, και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Τα βραβεία και τους επαίνους για τον διαγωνισμό «Θάσος , Φως και Χρώματα» πήραν οι ꓽ

Α’ Βραβείο:Σινάθης Στράτος

Β’Βραβείο:Ηλιάδης Αχιλλέας

Γ’Βραβείο: Γεωργακούδη Θεοδώρα

 Έπαινοι                    

1.Πλιάτσικας Μάριος  2. Τεκίδης Λάζαρος  3. Σινάθης Στράτος 4. Σαλονικιός Στράτος  5. Κανέλλη Ευγενία  6. Ηλίας Ιωάννης   7. Τσίπος Γιώργος  8. Φειδοπούλου Βασιλική  9. Ευαγγελίδης Χαράλαμπος

Αναρτήσεις

10. Σαμαράς Παναγιώτης 11. Ηλιάδης Αχ. 12. Μουδιώτη Ελένη 13. Ζήδρου Αργίτα 14.  Ζαχόπουλος Παναγιώτης 15. Σαλονικιός Στράτος 16. Σινάθης Στράτος 17.  Μιχαλακίδης Μιχάλης 18.  Μουρουζίδου Σοφία 19. Κουκούλη Αναστασία 20.  Μουδιώτη Ελένη 21. Ζαχόπουλος Παναγιώτης 22. Σφουγκάρης Χάρης  23.  Μάρκος Παναγιώτης 24. Μιχαλακίδης Μιχάλης 25. Φλαμούρης Βασίλης 26.  Brouno Hoffmann,  27. Αραπίδου Σύλβια

Για τον διαγωνισμό « Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ότι αγαπώ για να θυμάμαι

ότι με έκανε πιο δυνατό»

1.Μαρία Μπαξεβανάκη

2.Ευγενία Μουδιώτου

3.Ευγενία Καννέλη.

Σχετικά άρθρα

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ: Οι 6 άγιοι του νησιού

Kavala 247

Θάσος: Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα πλαστικά και την θέση τους στο μπλε κάδο

Kavala 247

Δήμαρχος Θάσου: Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να αναθεωρήσει τους όρους του προγράμματος ενίσχυσης για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα