Θάσος

Δημοτική Θασιακή Κίνηση: Η Θάσος θέλει έργα και όχι λόγια

ΜΠΑΖΩΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΙΩΝ!

Η Θάσος θέλει έργα και όχι λόγια κ. Κυριακίδη και κ. Μέτιο!!!

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 και τις κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων της Θάσου, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. προχώρησε σε κάποια έργα με σκοπό την ορθή λειτουργία του Φράγματος των Μαριών.Όπως αποδείχθηκε όμως, τα έργα αυτά ήταν αποσπασματικά και ανεπαρκή, αφού η λιμνοδεξαμενή του Φράγματος σχεδόν έχει μπαζώσει λόγω της καταστροφής του προφράγματος στον κύριο χείμαρρο και των φερτών υλικών από τους δευτερεύοντες χειμάρρους. Έτσι είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του Φράγματος θα πάψει να υφίσταται από την ελάχιστη ποσότητα του νερού που αποταμιεύεται στην υδατοδεξαμενή του.Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί ζητά από τη Διοίκηση του Δήμου να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και να απαιτήσει από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. την υλοποίηση εκείνων των έργων που θα καταστήσουν πολλαπλά λειτουργικό το Φράγμα των Μαριών, το μοναδικό ταμιευτήρα νερού στη Θάσο.


Πιο συγκεκριμένα, κάνουμε γνωστό ότι: α) Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καβάλας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, από τον Απρίλη του 2018, πρότεινε συγκεκριμένες επεμβάσεις στο Φράγμα, που η χρηματοδότησή τους ανέρχεται στο ποσό των 350.000 Ευρώ και β) Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος, σε σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπία φορέων και κατοίκων της Θάσου την ίδια περίοδο, δεσμεύτηκε όσον αφορά στη χρηματοδότηση αυτών των έργων.
Τώρα μάλιστα, μετά τις απανωτές καταστροφές από πλημμύρες που έχει υποστεί η Θάσος, καλούμε τον Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τα λόγια και τις υποσχέσεις, και να υλοποιήσει έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά και άλλα, τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη και δικαιούται το νησί μας.
Καλούμε και τη Διοίκηση του Δήμου να πάψει να ολιγωρεί και να προχωρήσει στο σχεδιασμό και υλοποίηση κατασκευής πολλών μικροφραγμάτων και τριών τουλάχιστον υδατοδεξαμενών στο νησί μας με σκοπό τον έλεγχο της ροής των υδάτων στα ρέματα και τους χειμάρρους αλλά και τη δημιουργία ταμιευτήρων νερού, που θα χρησιμεύουν για αντιπλημμυρική προστασία, εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και αξιοποίηση των υδάτων για ύδρευση των οικισμών και άρδευση των ελαιοκτημάτων. Αυτά τα έργα πρέπει να τα υλοποιήσει άμεσα η Διοίκηση του Δήμου και να τα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.
Η ευθύνη για οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία θα βαρύνει και τις δύο Αρχές!

Η Συντονιστική Επιτροπή

Σχετικά άρθρα

Ακυρώνεται η έναρξη των νεανικών και κατηχητικών συναντήσεων στην Θάσο λόγω κρουσμάτων

Kavala 247

Κ.Κ.Ε. Θάσου: Κυβέρνηση και εφοπλιστές ετοιμάζονται να αφήσουν το νησί με ελάχιστα δρομολόγια

Kavala 247

Έναρξη νεανικών και κατηχητικών συναντήσεων στην Θάσο

Kavala 247

Έναρξη Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου Θάσου

Kavala 247

Δήμος Θάσου | Με τη δέουσα τιμή ο εορτασμός της 80η επετείου του «ΟΧΙ»

Kavala 247

Πρόλαβε τα χειρότερα η πυροσβεστική -Συναγερμός στην Θάσο

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα