Θάσος

Δημοτική Θασιακή Κίνηση: Η κυβερνητική απόφαση έρχεται με δραματική καθυστέρηση

Οι ΟΤΑ χρειάζονται πόρους και πλαίσιο διαφάνειας για να μπορούν να στηρίξουν την κοινωνία στη μάχη κατά του COVID-19. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα φέρει τις επόμενες ημέρες νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας να μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις για τις ανάγκες της πανδημίας Covid-19, να προμηθευτούν με απευθείας διαπραγματεύσεις σχετικά υλικά (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κτλ) και να προβούν σε αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα κάνουν εν συνεχεία δωρεά σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ από την αρχή της πανδημίας είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη από το Δήμο Θάσου του Κέντρου Υγείας Θάσου, καθώς και τη δημιουργία κοινωνικής δομής με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για τη διαχείριση της πανδημίας. Η κυβερνητική απόφαση έρχεται με δραματική καθυστέρηση… την ώρα που η εξάπλωση του κορωνοϊού αφέθηκε εκτός ελέγχου. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ υποστηρίζει ότι σήμερα καθίσταται περισσότερο αναγκαία από ποτέ η γενναία χρηματοδότηση των ήδη εξαντλημένων οικονομικά ΟΤΑ από την κυβέρνηση.

Οι Δήμοι χρειάζονται οικονομικούς πόρους για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής την περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. Είναι ανάγκη όμως να υπάρξει αυστηρό πλαίσιο διαφάνειας και διαχείρισης των κονδυλίων. Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για πάρτυ απευθείας αναθέσεων και η επιτάχυνση των διαδικασιών να οδηγεί σε αδιαφάνεια ή φωτογραφικές επιλογές. Δεν είναι δυνατόν η υγειονομική κρίση να αποτελέσει την αφορμή για φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Σχετικά άρθρα

Δωρεά βιντεοπροβολέα στο Γυμνάσιο Λιμένα απο τον σύλλογο «ΦΙΛΟΣ» Νυρεμβέργης

Kavala 247

Δήμαρχος Θάσου: Οι Σχολικές Μονάδες και η Εκπαιδευτική Κοινότητα αποτελεί προτεραιότητα μας

Kavala 247

Αναβάθμιση ποιότητας ηλεκτροφωτισμού στο κόμβο Ποταμιάς Θάσου

Kavala 247

Δήμος Θάσου: Συγκέντρωση Φαρμάκων και Τροφίμων για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο Καρδίτσας

Kavala 247

«Καθαρή» από κρούσματα η Π.Ε. Θάσου – Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Kavala 247

Δήμαρχος Θάσου: Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να αναθεωρήσει τους όρους του προγράμματος ενίσχυσης για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις

Kavala 247