Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Θάσος

Εγκαίνια για το δεύτερο ΚΕΠ του Δήμου Θάσου

Ένα διαρκές αίτημα των Θασίων πήρε σάρκα και οστά….

Η δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιμενάρια για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της νότιας Θάσου, αποτελούσε και αποτελεί ένα διαρκές αίτημα των Θασίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, μειώνοντας, μεταξύ άλλων, σημαντικά τις μετακινήσεις τους.Για το θέμα του ΚΕΠ των Λιμεναρίων  ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης και ο βουλευτής Καβάλας κ. Λαζαρίδης  είχαν βάλει ως μία σημαντική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιμενάρια για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της νότιας Θάσου. Κατόπιν  συνεννόησης του κ. Λαζαρίδη με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον κ. Γεωργαντά, η δημιουργία ενός ΚΕΠ στα Λιμενάρια πλέον σάρκα και οστά.

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιμενάρια πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτο 19 Σεπτεμβρίου 2020. Με την παρουσία τους, τίμησαν την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ κ. Στέφανος, ο Βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θασου και αρκετοί πολίτες.Τα εγκαίνια της νέας δομής ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ κ. Στέφανος.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: 

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ήμερα για τον τόπο μας.Τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών μπορούν να θεωρηθούν σαν ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής δημοσιάς διοίκησης καθώς στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών μιας στάσης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Η αποστολή τους είναι η παροχή διοικητικών υπηρεσιών και η διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών από την υποβολή της αίτησης μέχρι και την έκδοση της τελικής πράξης σε συνεργασία με όλους τους καθ ύλην αρμόδιους φορείς του δημοσίου φορέα.

Για εμάς σήμερα στο νησί της Θασου ικανοποιείται ένα πολυετές αίτημα όλων μας, καθώς μέχρι και εχθές χιλιάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του τόπου μας αναγκάζονταν να διανύσουν μέχρι και εκατό χιλιόμετρα για την λήψη ενός και μόνο εγγράφου. Ως διοίκηση του δήμου πριν τις εκλογές, αλλά και από την πρώτη ήμερα ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών σε συνδυασμό με την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά :

Αισθάνομαι σήμερα χαρούμενος και δικαιωμένος που βρισκόμαστε εδώ για τα εγκαίνια του κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών στα Λιμενάρια. Χαρούμενος γιατί κερδίζουμε ακόμα μια μάχη σε αυτό που λέμε αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Χαρούμενος γιατί κάνουμε πράξη ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα χιλιάδων κάτοικων της περιοχής οι οποίοι πλέον δεν θα ταλαιπωρούνται για να πηγαίνουν στον Λιμένα όταν χρειάζονται το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Αισθάνομαι όμως και δικαιωμένος γιατί όπως είπε ο δήμαρχος και τον ευχαριστώ πολύ ήταν μια προεκλογική μου δέσμευση η οποία δημιουργήθηκε μέσα από τις συζητήσεις που είχα μαζί σας και κατάλαβα ότι αυτό είναι μια προτεραιότητα που πρέπει να την κάνουμε πράξη.

Την τελετή των εγκαινίων, έκλεισε με χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, αναφέροντας τα εξής:

Σήμερα είναι μια σημαντική ήμερα για το νησί της Θασου όπου ένα μακροχρόνιο αίτημα των κάτοικων υλοποιείται και δημιουργείται το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Έξαλλου στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών αφενός, αφετέρου δε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και αυτό ακριβώς οφείλουμε να κάνουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση είτε του πρώτου είτε του δεύτερου βαθμού.

Σχετικά άρθρα

Έναρξη νεανικών και κατηχητικών συναντήσεων στην Θάσο

Kavala 247

Δήμος Θάσου: Συγκέντρωση Φαρμάκων και Τροφίμων για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο Καρδίτσας

Kavala 247

Θασιακή Ένωση: Ακυρώνεται λόγω πανδημίας η καθιερωμένη βράβευση των Θάσιων, ή θασιακής καταγωγής μαθητών που αρίστευσαν

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα