Κομοτηνή

Εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Αν.Μ.Θ.

Τεχνολογικό εξοπλισμό με ευθύνη του κράτους, χωρίς όρους για όλους τους μαθητές, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Μαθητών Αν.Μ.Θ. με αφορμή την έναρξη τηλεκπαίδευσης για μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου.

«Καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση», σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση και ζητά να ενισχυθεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.

«Είναι ξεκάθαρο – αναφερει – σε όλους τους γονείς ότι στο μεσοδιάστημα από την άνοιξη και μετά δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, ώστε να υποστηριχτεί στοιχειωδώς κάποια μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει χρήματα δεξιά και αριστερά, όχι για την υγεία, όχι για τα σχολεία, όχι για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας, τα κενά σε αίθουσες, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Είναι, συνεπώς, πολιτική επιλογή ότι δεν παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να είναι ασφαλή».


«Για τα Ειδικά Σχολεία που παραμένουν ανοιχτά – αν και ήδη αρκετά, όπως το 2ο ειδικό Δ.Σ. Ξάνθης, το 1ο ειδικό Δ.Σ. Καβάλας και τα ειδικά νηπιαγωγεία Ξάνθης και Κομοτηνής είναι σε αναστολή λόγω κρουσμάτων – απαιτούμε να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει συνεχής και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, με οδηγίες και καθοδήγηση για καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά Σχολεία με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων.

Σχετικά άρθρα

Περιφερειακή Σύνθεση: Γιατί η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν πήρε μέρος σε διεθνή τουριστική έκθεση;

Kavala 247

«Αχ έρωτα » και Λόρκα από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στην Κομοτηνή

Kavala 247

Επιστολή στον πρωθυπουργό για διέλευση τουριστών από Νυμφαία Ροδόπης

Kavala 247

Δ. Χαρίτου: Να ξεκινήσει άμεσα η πληρωμή των δικαιούχων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Kavala 247

Ροδόπη: Ζητούν άμεσα τεστ σε όλους τους Αστυνομικούς

Kavala 247

ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Ροδόπη και 35 στη Ξάνθη

Kavala 247