Κομοτηνή

Επαγρύπνηση για περιστατικά κακοποίησης από την Ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»

Επαγρύπνηση-για-περιστατικά-κακοποίησης-από-την-Ομάδα-«Φίλοι-Αδέσποτων-Κομοτηνής»

Αρκετά περιστατικά κακοποίησης των αδέσποτων κινητοποίησαν τους τελευταίους δύο μήνες τους φίλους τους. Μέλη της Ομάδας: « Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» είδαν με ικανοποίηση τους παραβάτες- δράστες να οδηγούνται στην δικαιοσύνη και να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ποινές.
«Η κακοποίηση των ζωών στην Ελλάδα θεωρείται σοβαρό αδίκημα και οι ποινές κυμαίνονται από 5.000 έως 30.000 ευρώ.» δηλώνει το μέλος της Ομάδας, δραστήριος φιλόζωος, Μάκης Σαλασίδης και σημειώνει πως το πιο γνωστό περιστατικό κακοποίησης τον τελευταίο καιρό είναι αυτό της κλωτσιάς που έδωσε διερχόμενος σε σκύλο που ήταν ξαπλωμένος στον πεζόδρομο χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Στον δράστη όπως λέει ο κος Σαλασίδης επιβλήθηκε η ποινή των 30.000 ευρώ.
Μέλος της Ομάδας, δραστήριος φιλόζωος ο κος Μάκης Σαλασίδης«Τα περιστατικά κακοποίησης αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα από την αστυνομία. Έτσι, εκτός από τις φόλες που είναι ό,τι πιο βάρβαρο υπάρχει, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα, να τα χτυπάμε, να τα κλοτσάμε, να τα πετάμε πέτρες. Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός.» δηλώνει ο κος Σαλασίδης και προσθέτει πως «Κακοποίηση δεν είναι μόνο να χτυπάμε τα ζώα, αλλά και να τα έχουμε αλυσοδεμένα μέρα – νύχτα στο ίδιο μέρος. Είναι βάναυση κακοποίηση φανταστείτε τον εαυτό μας, να μας είχαν μέρα νύχτα στο ίδιο μέρος, θα είχαμε τρελαθεί. Κι όμως συμβαίνει το ίδιο με τα ζώα.»
Στην παρατήρησή μας ότι ισχυρίζονται πολλοί ότι επιβάλλονται τσουχτερές ποινές απαντά: «Οι ποινές καλώς είναι αυστηρές τώρα αν λένε ότι είναι πολύ αυστηρές θα πρέπει να πούμε ότι από την στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη ασυδοσία, και ο καθένας μπορεί να χτυπάει και να κακοποιεί, τότε καλώς και υπάρχουν αυτές οι ποινές. Κάποιοι λένε ότι για τα εγκλήματα σε βάρος των ανθρώπων δεν επιβάλλονται τόσο αυστηρές ποινές. Οι άνθρωποι πάνε φυλακή για τα εγκλήματα που κάνουν. Για τα ζώα δεν προβλέπεται να πάει φυλακή κάποιος που ρίχνει μια φόλα, απλά επιβάλλεται ένα πρόστιμο. Μια ζωή, όμως, χάνεται όταν κάποιος ρίχνει μια φόλα. Όταν ένα ζώο το κακόμεταχειρίζεται κάποιος, αυτό δεν έχει φωνή να μιλήσει. Πιστεύω ότι οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές προκειμένου να υπάρχει αποτροπή της παραβατικότητας» σημειώνει ο κος Σαλασίδης.
Μιλά για την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι έλεγχοι των επιτροπών. Να προηγείται το τσιπάρισμα, να γίνεται έλεγχος και να υπάρχει φροντίδα των αδέσποτων. «Δεν είναι δική μας δουλειά να κάνουμε εμείς ελέγχους. Κανονικά ο δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει βάλει τσιπ σε όλα τα δεσποζόμενα ζώα και να γίνονται έλεγχοι με τα άλλα μέλη των επιτροπών, με συμμετοχή εκπροσώπων της αστυνομίας, της θηροφυλακής κ.α.» Όπως σημειώνει από την πλευρά τους γίνονται προτροπές προς τους φιλόζωους. «Τα λέμε εδώ και χρόνια στους ιδιοκτήτες ζώων. Έχουμε πιέσει και πάρα πολύ τις Αρχές προκειμένου να επιβληθεί η νομιμότητα και όντως η αστυνομία κάνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Όπως στην περίπτωση της Βενιζέλου με τις φόλες ή και με περιστατικά κακοποιήσεων» δηλώνει ο κος Σαλασίδης προσθέτοντας « Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο τωρινός δήμαρχος έχει καλύτερη στάση στο θέμα των αδέσποτων. Οι προθέσεις του είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όσον αφορά στο κυνοκομείο οι συνθήκες είναι σαφώς πολύ καλύτερες σε σχέση με παλιότερα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνουν κι άλλα πράγματα.» καταλήγει ο κος Σαλασίδης βέβαιος πως με συνεχείς ελέγχους, φροντίδα και υπεύθυνη στάση από όλους θα λείψουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά καιρούς.
Φώτο:Μάκης Σαλασίδης, μέλος της Ομάδας Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Ν. Αγγελίδης: «Στόχος με τα νέα κίνητρα η δυνατή οικονομία της Θράκης»

Kavala 247

Στη ΦΕΞ για μάθημα αρχαίας Ελληνικής Λύρας

Kavala 247

Επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.