Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Επαφές Δ. Χαρίτου – Ιλ. Αχμέτ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Επαφές-Δ-Χαρίτου-–-Ιλ.-Αχμέτ-με-αντιπροσωπεία-της-Ένωσης-Αστυνομικών-Υπαλλήλων-Ροδόπης

Συνάντηση αρχικά με τον τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ροδόπης κ. Αχμέτ ΙΛΧΑΝ και κατόπιν με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο ΧΑΡΙΤΟΥ είχε χθες αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ως συνέχεια των συναντήσεων  της με πολιτικούς παράγοντες του τόπου προκειμένου να τους εκφράσουν και δια ζώσης «την απογοήτευση  για την αδιαφορία της πολιτείας για τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης και κατ’ επέκταση τα κενά αστυνόμευσης που έχουν εδραιωθεί στην περιοχή.» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε σημερινή  ανακοίνωσή τους.

«Αφού εκθέσαμε, εκ νέου, το ζήτημα της ουσιαστικής επάνδρωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης θέσαμε τη σημερινή εικόνα, ως κριτήριο για να επαναπροσδιοριστεί ο αριθμός υπηρετούντων αστυνομικών στη Ροδόπη, η οποία έχει έλλειψη περίπου (50) οργανικών θέσεων. Το πρόβλημα της λαθροδιακίνησης, εκτός από πολιτικός κι εθνικός βραχνάς έχει μετατραπεί σε καθημερινό βραχνά των αστυνομικών της Ροδόπης, ενώ πρέπει να τύχει σοβαρής αντιμετώπισης από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και τα κατάλληλα μέσα.» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση και σημειώνεται: «Υπενθυμίσαμε, για όσους δεν συνυπολογίζουν τις συνέπειες, ότι βρισκόμαστε στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και πλησίον των συνόρων με την Τουρκία.»

Τέλος, τονίζεται ότι: «Απαιτήσαμε να συστρατευτούν οι πολιτικές δυνάμεις για κοινό καλό, έχοντας ως γνώμονα ότι η πολιτική βούληση των τοπικών αρχών θα φέρει θετικές εξελίξεις και απτά αποτελέσματα.»

Στη συζήτηση μαζί με τα πάγια αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ενίσχυση σε υλικοτεχνικές υποδομές κ.α., κυριάρχησε το αίτημα απόσπασης στη Ροδόπη των 19 αστυνομικών που υπηρετούν με το πρόγραμμα «Ασπίδα» στον Έβρο ως προσωρινό, αλλά αναγκαίο, μέτρο για να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, αίτημα για το οποίο ο βουλευτής Δ. Χαρίτου εξέφρασε την ετοιμότητά του για να διεκδικηθεί.

«Ως γνωστό ο βουλευτής Δ. Χαρίτου όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε τα αιτήματα των αστυνομικών στη Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις, διεκδικώντας λύσεις από την κυβέρνηση, με τελευταία την παρέμβασή του για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας. Άλλωστε η αποκλειστική ευθύνη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ελλείψεων σε αστυνομικό προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της πολιτών της περιοχής, ανήκουν στην κυβέρνηση.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου.

Σχετικά άρθρα

Κομοτηνή: Επίθεση από αγνώστους στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ροδόπης

Kavala 247

Φ. Αντωνιάδου: Μόνο ένας υπάλληλος στο Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών και Χωροταξίας

Kavala 247

Αναφορά Ιλ. Αχμέτ για το θέμα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα