Οικονομία

Επιτετραμένος ΗΠΑ για λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Μπορεί να αποτελέσει πραγματικό οχυρό του ΝΑΤΟ

Τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Αλεξανδρούπολης παρουσίασε η Διοίκηση του ΟΛΑ στον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και στη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee. τους οποίους υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Αλεξανδρούπολη.

«Η παρουσίαση ήταν εξαιρετική, ενημερωθήκαμε για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα ενόψει της διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δύο Αμερικανικών συμφερόντων Κοινοπραξίες. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει σημαντική γεωστρατηγικής θέση και προοπτικές ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί η οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. Δεν αρκεί όμως μόνο η τοποθεσία, είναι και η γενικότερη βούληση της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Οργανισμού θα κάνουν αυτό το πλεονέκτημα της τοποθεσίας, πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. David Burger αμέσως μετά την ενημέρωση.

«Έχουμε σχέδια για μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση το 2021. Αυτό το λιμάνι έχει και επιχειρησιακή προοπτική αλλά και την προοπτική να γίνει ένα πραγματικό οχυρό του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

«Έγινε μία αναλυτική παρουσίαση για το μέλλον του λιμένα και την στρατηγική θέση που κατέχει σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία στενή συνεργασία που απορρέει και από τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ που υπογράφηκε πέρυσι και θα συνεχίσουμε στενή συνεργασία στο μέλλον,» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Mε τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. David Burger και την Αμερικανίδα Πρόξενο Elizabeth K. Lee συναντήθηκε και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου και στις αναπτυξιακές προοπτικές του μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης όπου και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το επιχειρηματικό προφίλ και τις προοπτικές του Έβρου.

Σχετικά άρθρα

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις covid

Kavala 247

Ιδρύεται Εθνικό Παρατηρητήριο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης  

Kavala 247

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι παίρνουν σήμερα τα 534 ευρώ

Kavala 247

Επίδομα θέρμανσης-Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα προσδιορισμού των αναγκών

Kavala 247

Live: Λεπτομέρειες για τα μέτρα από τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση

Kavala 247

16 – 23 Οκτωβρίου η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα