Κομοτηνή

Η Εθνική Αντίσταση τιμάται αύριο και στην Κομοτηνή

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, θα τιμηθεί με φωταγώγηση των δημοσίων καταστημάτων στην Κομοτηνή.

«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε κοινό έργο των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί µία ακόμη κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του διαχρονικού ιδανικού της Ελευθερίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται:

«Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν. 1285/1982, την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, ως έµπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής. Η παραπάνω μάχη συνιστά σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, σταθερό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές».

Σχετικά άρθρα

Επιστολή των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στον Υπουργό Οικονομικών

Kavala 247

Συνάντηση εργασίας στο Δήμο Κομοτηνής για το άνοιγμα των σχολείων

Kavala 247

Ροδόπη: 65 νέα κρούσματα

Kavala 247

Κομοτηνή: Πικετοφορία στον πεζόδρομο της Βενιζέλου από την ΕΝΙΔΥΚ

Kavala 247

140 κρούσματα Covid-19 στην αν.Μ.Θ. – 20 στη Ροδόπη

Kavala 247

Μια μικρή silicon valley εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Kavala 247