Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό cheesecake με μανιτάρια

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Αλμυρό-cheesecake-με-μανιτάρια

25/05/2021 – 13:58 –

Συστατικά Για τη βάση

70 γρ. βούτυρο, λιωμένο 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη Για τη γέμιση

300 γρ. άγρια μανιτάρια 1 σκ. σκόρδο 50 γρ. καρύδια 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, ή 1/2 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. πιπέρι 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 3 αβγά, μέτρια Για το σερβίρισμα

φύλλα θυμαριού φέτες ψωμί, ξεροψημένες Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και το πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας. Ψήνουμε τη βάση στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα καρύδια. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα περισσότερα υγρά τους. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρύδια, το θυμάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας (ή το αλάτι), το πιπέρι, και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αβγά, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα του τυριού στο μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, και μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει, για περίπου 3 ώρες. Πασπαλίζουμε με φύλλα θυμαριού και σερβίρουμε με ξεροψημένες φέτες ψωμιού

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Ιμάμ μπαϊλντί

Thomas Kavala 247

Λαγάνα: Το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας – Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο εκμέκ

Thomas Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα