Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Απλές και τραγανές δίπλες με ελαιόλαδο

Απλές και τραγανές δίπλες με ελαιόλαδο!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά μεγάλα (ή 5 μεσαία)
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα ή 2 κάψουλες βανίλιας
  • 2 κοφτές κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα

Γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζ. σουσάμι (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. σούπας κανέλα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αραβοσιτέλαιο) στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κάνουμε τη σφιχτή ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας.

Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόβουμε το φύλλο σε ακανόνιστα σχήματα. Βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά το λάδι, τηγανίζουμε τα κομμάτια ζύμης σε δόσεις. Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τις γαρνίρουμε.

Περιχύνουμε με όσο μέλι θέλουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό & αφράτο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρή τάρτα κολοκύθας με φορμαέλα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο γλυκόξινο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Tαλιατέλες με μανιτάρια και ελιές

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ σοκολάτας με 4 μόνο υλικά

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός σοκολάτα-κάστανο

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα