13.2 C
Καβάλα
03/03/2021 15:56
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: «Αργείτικο» στιφάδο

Η-συνταγή-της-ημέρας:-«Αργείτικο»-στιφάδο

Το βασικό στοιχείο του μαγειρέματος αυτού του πιάτου είναι το πήλινο σκεπαστό ταψί.


 

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χοιρινό κρέας

1 κιλό βετούλι ή ζυγούρι

και τα δύο ψαχνό από μπούτι

1½ κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου

1.200 γραμμ. πατάτες

2 κεφάλια σκόρδου (οι σκελίδες με το φλούδι τους)

1 φλιτζάνι πολτό φρέσκιας ντομάτας

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

3 φύλλα δάφνης

1 γεμάτη κουταλιά μπαχάρι σε κόκκους

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι άκοπο

5 κουταλιές ξίδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κρασοπότηρο λάδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αφαιρέστε πέτσες και λίπη από το κρέας και πλύντε τες καλά. Αφήστε το να σουρώσει στο τρυπητό αλατοπιπερώστε το. 

Καθαρίστε τις πατάτες αν είναι μικρές αφήστε τες ολόκληρες αλλιώς κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια. 

Αλατοπιπερώστε πατάτες και κρεμμυδάκια και ενώστε όλα τα υλικά μέσα στο πήλινο. 

Ανακατέψτε τα, σκεπάστε το σκεύος (αν δεν έχει καπάκι με διπλό αλουμινόχαρτο. 

Βάλτε το στον φούρνο που τον έχετε προθερμάνει στους 250 C. 

Έπειτα από μια ώρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 140 C και συνεχίστε το ψήσιμο για 4-5 ώρες ακόμα.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες φούρνου με θυμάρι και λεμόνια

Thomas Kavala 247

Δείτε γιατί αυτό το τοστ είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Cookies σοκολάτας χωρίς αλεύρι!

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου μόκα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με τυριά

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα