Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα BBQ από πετιμέζι

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Αρνίσια-παϊδάκια-με-σάλτσα-bbq-από-πετιμέζι

50 ΛΕΠΤΑ + ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 6 άτομα:

 

2 κιλά αρνίσια παϊδάκια ½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για την BBQ σάλτσα:

 

2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ¼ κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 1 φλιτζάνι πετιμέζι 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο 3 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire 1 φλιτζάνι κέτσαπ 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας 1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι χυμό ανανά Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και θυμάρι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Τα αφήνετε σε μπολ να μαριναριστούν για μερικές ώρες έως και 1 μέρα σκεπασμένα στο ψυγείο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, ρίχνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, την αφήνετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.

Ψήνετε τα παϊδάκια σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

 

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με τορτελίνια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό!

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο τσιπούρας με πουρέ από φασόλια

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με χαλβά

Thomas Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα