Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Ζουμερές-μοσχαρίσιες-μπριζόλες

Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες, το τέλειο πιάτο για το καλοκαίρι! Συνοδέψτε με σαλάτα της αρεσκείας σας και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

3 σπαλομπριζόλες από 500-600 γραμμ. η καθεμία

Αλάτι

Θυμάρι

Σκόρδο

Διαδικασία

Ζητάμε από τον χασάπη μας σπαλομπριζόλες 500-600 γραμμαρίων. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, πριν τις ψήσουμε για 1 ώρα τουλάχιστον ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να μην είναι παγωμένες.

Κόβουμε σε 1-2 σημεία με το μαχαίρι γύρω γύρω στο μάτι της μπριζόλας, ώστε να μην μας γυρίσει στο ψήσιμο και να μείνει επίπεδη. Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο να κάψει καλά και λαδώνουμε με ένα χαρτί τις γραμμές στο τηγάνι μας.

Αλατίζουμε την μπριζόλα και ψήνουμε από 3 λεπτά σε κάθε μεριά. Το κρέας δεν θέλει πολλές φορές γύρισμα στο ψήσιμο γιατί σκληραίνει. Αν την θέλετε περισσότερο ψημένη, βάλτε στον φούρνο στους 220 και ψήστε για άλλο λίγο.

Tips

Όση ώρα ψήνουμε το κρέας, άλλη τόση ώρα θέλει ξεκούραση για να μην μας βγάλει υγρά και αίματα στο πιάτο όταν το κόψουμε. Βγάλτε το κρέας τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου, πριν το ψήσετε. Στο μοσχάρι συνήθως δεν μπαίνει λεμόνι και ρίγανη, μόνο στο χοιρινό. Αν θέλετε όταν ψηθεί η μπριζόλα μπορείτε να βάλτε ένα κομματάκι βούτυρο και να το αφήσετε να λιώσει μόνο του, θα δημιουργηθεί ωραία σάλτσα.

Σχετικά άρθρα

Συνταγή για χωριάτικο σάντουιτς μούρλια με το αρνί που περίσσεψε

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια με ελαιόλαδο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τρίχρωμα λαχανικά

Thomas Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα