Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός σοκολάτα-κάστανο

Μια Χριστουγεννιάτικη, εύκολη & νόστιμη συνταγή!

Υλικά

  • 1 κιλό κάστανα ωμά
  • 1/2 κιλό κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 6 – 7 κάστανα γλασέ

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα τους. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα κάστανα. Προσθέτουμε το γάλα και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα. Και τον περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Στολίζουμε τον κορμό με τα γλασέ κάστανα.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες με βούτυρο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ σοκολάτας με 4 μόνο υλικά

Thomas Kavala 247

Θεϊκό μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο!

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες φούρνου με θυμάρι και λεμόνια

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό & αφράτο

Thomas Kavala 247

Πώς να ξαναζεστάνετε σωστά μακαρόνια, κρέας και ρύζι

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα