12.5 C
Καβάλα
28/02/2021 18:00
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ελιές & φέτα

Ένα καταπληκτικό και εύκολο φαγητό με τις ελιές να κάνουν τη διαφορά, η συνταγή βασισμένη στο Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο, όπου την τοπική σφέλα την αντικαθιστά η κλασική φέτα.

Υλικά για 4 άτομα


 

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή φιλέτα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • φρέσκια ή ξερή ρίγανη
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. ανάμεικτες ελιές
  • 200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτριες φέτες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 50 λεπτά, τέλος προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα θρυμματισμένη. Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κοτόπουλο αλλιώς σιγοβράζουμε με λίγο επιπλέον νερό για άλλα 10-15 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά ώστε να λιώσει η φέτα και σερβίρουμε.

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Σάντουιτς με πανσέτα

Thomas Kavala 247

Θεϊκό μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο!

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά ντόνατς

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και φιστίκι Αιγίνης

Thomas Kavala 247

«Ακυρώστε» τις θερμίδες που πήρατε πίνοντας αυτό το ρόφημα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα