Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο BBQ, αλλά στο γκριλ

Απίθανη μαρινάδα, που μας εξασφαλίζει ένα αρωματικό και ροδοψημένο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με αρωματικό τζατζίκι και τηγανητές πατάτες ή ένα αφράτο λευκό πιλάφι που νοστιμίζουμε με τα υγρά του ταψιού.

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα τους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε καλά στο γουδί ή σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο, μέχρι να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα. Αλείφουμε το κοτόπουλο καλά με την αρωματική κρέμα, το βάζουμε στο ταψί και μετά στον φούρνο, στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

Σχετικά άρθρα

Νηστίσιμο κέικ με γεύση μελομακάρονο!

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σεμιφρέντο σοκολάτας με σύκα και φουντούκια

Kavala 247

Σουβλάκια χοιρινά μαριναρισμένα στην μπίρα

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά τυροπιτάκια

Kavala 247

Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε εύκολα τον φούρνο σας από τα καμένα λίπη

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα