13.6 C
Καβάλα
13/04/2021 22:49
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Κοχύλια με σάλτσα αντζούγιας, αμύγδαλα & ελιές

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Κοχύλια-με-σάλτσα-αντζούγιας,-αμύγδαλα-&-ελιές

Τα κοχύλια με σάλτσα αντζούγιας είναι μια παραλλαγή της σισιλιάνικης συνταγής, οι συνδυασμοί των υλικών και το αποτέλεσμα ξαφνιάζουν με τη νοστιμιά τους! Υλικά για 4-5 άτομα

 

500 γρ. κοχύλια 5 αντσούγιες 2 σκελίδες σκόρδο 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 αμύγδαλα ωμά, χωρίς φλούδα 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 10 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, σε φέτες 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι Για το σερβίρισμα:

 

λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο λίγο ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Στο μεταξύ πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις αντζούγιες, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε το νερό των βρασμένων ζυμαρικών που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε με αυτήν τα κοχύλια.

Προσθέτουμε πιπέρι, τις ελιές και σερβίρουμε αμέσως με φύλλα βασιλικού και ξύσμα λεμονιού.

Tip: Τα αμύγδαλα μπορούμε να τα παραλείψουμε ή να τα αντικαταστήσουμε με κουκουνάρι.

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο εκμέκ

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με χαλβά

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με κοκκινόψαρο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρή τάρτα κολοκύθας με φορμαέλα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με τορτελίνια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό!

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα