13.2 C
Καβάλα
03/03/2021 17:18
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Λουκουμάδες

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Λουκουμάδες

Το αγαπημένο γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων!

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. και κοσκινισμένο

240 ml νερό

240 ml γάλα, πλήρες

15 γρ. μαγιά, ξερή

2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. αλάτι

4 κ.γ. ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

Μέλι

Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε δόσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ύστερα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Κατόπιν, παίρνουμε με τα χέρια το χυλό και πιέζοντας τον ελαφρά, ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη, παίρνουμε μία κουταλιά του γλυκού και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μόλις ετοιμαστούν, βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, ώστε να στραγγίσει το λάδι.

Τέλος, σερβίρουμε τους λουκουμάδες περιχύνοντας τους με μέλι και πασπαλίζοντας τους με σουσάμι.

tip: Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να γίνουν πιο αφράτοι οι λουκουμάδες.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορο κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Thomas Kavala 247

Δείτε γιατί αυτό το τοστ είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ελιές & φέτα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα πεντανόστιμα τυροκούλουρα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια μαγειρευτά με πιπεριές

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα