13.6 C
Καβάλα
13/04/2021 22:52
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονόπιτα της Τυρινής

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Μακαρονόπιτα-της-Τυρινής

Από τις πιο αγαπημένες πίτες, εύκολη και γρήγορη!

Υλικά για 20-25 κομμάτια:

8 φύλλα για πίτες

500γρ. μακαρόνια χοντρά

600γρ. διάφορα τυριά χονδροτριμμένα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, μυζήθρα, κ.λπ.)

5 αβγά και 1 για το άλειμμα

1½ φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο + ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

– Βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τα στραγγίζετε.

– Τα βουτυρώνετε με τέσσερις κουταλιές σούπας από το βούτυρο και προσθέτετε τα τυριά.

– Χτυπάτε τα 5 αβγά και προσθέτετε το γάλα και το πιπέρι. Αν τα τυριά δεν είναι πολύ αλμυρά, προσθέτετε και λίγο αλάτι. Τα αναμιγνύετε με τα μακαρόνια.

– Στρώνετε 3 φύλλα στο ταψί, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και ελαιόλαδο. Αφήνετε τις άκρες να κρέμονται έξω από το ταψί. Στρώνετε τα μισά μακαρόνια πάνω στα φύλλα και τα σκεπάζετε με 2 φύλλα αλειμμένα με βούτυρο και ελαιόλαδο.

– Απλώνετε και τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρίζετε προς τα μέσα και διπλώνετε τις άκρες των φύλλων γύρω γύρω στο ταψί. Χτυπάτε το ένα αβγό μαζί με μία κουταλιά σούπας νερό και αλείφετε το πάνω φύλλο. – – Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 45-50 λεπτά.

Γεωργία Κοφινά

Σχετικά άρθρα

Πώς θα πετύχετε τα τηγανητά καλαμαράκια πολύ μαλακά μέσα, τραγανά απ’ έξω

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με μύδια και κουσκούς

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Προφιτερόλ

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με νουτέλα μόνο με 2 μόνο υλικά

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο στο τηγάνι

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοχύλια με σάλτσα αντζούγιας, αμύγδαλα & ελιές

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα