28 C
Θάσος
26 Ιουλίου 2021
Όλες οι ειδήσεις, τα τελευταία νέα και η επικαιρότητα από το πιο αποκαλυπτικό ειδησεογραφικό site.
Μαγειρική Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με γαρίδες αλά κρεμ

i-syntagi-tis-imeras:-penes-me-garides-ala-krem

17/06/2021 – 23:34 –

Συστατικά 400 γρ. πένες, ολικής άλεσης 500 γρ. γαρίδες, Νο1 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1/2 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 κ.σ. εστραγκόν 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 50-80 γρ. παρμεζάνα Για το σερβίρισμα

παρμεζάνα πιπέρι ελαιόλαδο ρόκα Μέθοδος Εκτέλεσης Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τις πένες και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 1- 1 ½ λεπτό και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, το εστραγκόν και σοτάρουμε. Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σουρώνουμε τις πένες, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν σφίξει πολύ η σάλτσα τότε αραιώνουμε με λίγο νερό που έβραζαν οι πένες. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το σκόρδο, βάζουμε τις γαρίδες και σερβίρουμε με παρμεζάνα, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρόκα.