Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σάντουιτς

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Παγωτό-σάντουιτς

02/06/2021 – 23:23 –

Συστατικά 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πάρα πολύ παγωμένη 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα 200 γρ. τυρί κρέμα, ή μασκαρπόνε 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, (40 μπισκότα) 200 γρ. μπισκότα γεμιστά, ή υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, dulce de leche) Για το σερβίρισμα

200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη βρώσιμα κονφετί

Μέθοδος Εκτέλεσης Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει. Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού. Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει. Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ. Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας. Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει, βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Το μείγμα του παγωτού είναι έτοιμο! Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25×35) μια μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού. Ενδιάμεσα βάζουμε τα γεμιστά μπισκότα ή τα υλικά της αρεσκείας μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων. Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μια άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα. Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια με ελαιόλαδο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρή τάρτα κολοκύθας με φορμαέλα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο στο τηγάνι

Thomas Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα