23.6 C
Θάσος
3 Αυγούστου 2021
Όλες οι ειδήσεις, τα τελευταία νέα και η επικαιρότητα από το πιο αποκαλυπτικό ειδησεογραφικό site.
Μαγειρική Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό Blueberries

i-syntagi-tis-imeras:-pagoto-blueberries

Μια ιδιαίτερη, πρωτότυπη, γεύση παγωτού. Η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι. Παγωτό blueberries, σπιτικό που φτιάχνετε χωρίς παγωτομηχανή, εύκολα και γευστικά. Νέο must try.

Τip: Βάζουμε μεμβράνη που ακουμπάει το παγωτό για να μην κρυσταλλώσει. Μπορεί να χρειαστεί μερικές φορές να μείνει περισσότερες ώρες από 5 στην κατάψυξη, ανάλογα τον καταψύκτη.

ΥΛΙΚΑ 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

400 γρ. blueberries

400 ml ζαχαρούχο γάλα

40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

Φιστίκια Αιγίνης

Μαρμελάδα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αδειάζουμε στο multi τα blueberries και τα χτυπάμε. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ.

2. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ κρέμα γάλακτος κατευθείαν από το ψυγείο παγωμένη και ξεκινάμε να ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με δόσεις, αφού αφρατέψει η κρέμα γάλακτος.

3. Σταματάμε το χτύπημα μόλις η σαντιγί σφίξει. Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.

4. Αδειάζουμε τον πουρέ από τα blueberries μέσα στον κάδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

5. Ρίχνουμε έπειτα το μείγμα σε ένα σκεύος, το απλώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στο μείγμα του παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες.

6. Σερβίρουμε με λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης από πάνω και μαρμελάδα.