Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολα μπουρεκάκια με τυρί

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Πανεύκολα-μπουρεκάκια-με-τυρί

Μπουρεκάκια με τυρί και φύλλο κρούστας. Μία γευστική και γρήγορη συνταγή για το μεσημεριανό σου ή για το τραπέζι με την παρέα!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή κρούστας (αν τα τηγανίσουμε)

150 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

1 κρόκο αυγού

Για την γέμιση

300 γραμμ. φέτα τριμμένη

300 γραμμ. ανθότυρο

150 γραμμ. γαλοτύρι

2 αυγά χτυπημένα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένo

Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε τα υλικά της γέμισης εκτός από τον δυόσμο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον δυόσμο και το πιπέρι. Κόβετε το φύλλο λωρίδες, 12 εκατοστά περίπου στα 3. Λαδώνετε τις λωρίδες από το φύλλο με ένα πινέλο και βάζετε δυο μαζί, η μία πάνω στην άλλη.

Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με ένα φύλλο. Τοποθετείτε από 2 κουταλιές γέμιση, γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα και μετά ρολάρετε το φύλλο και σχηματίζετε ένα μπουρέκι. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφετε με το μείγμα του αυγού με το γιαούρτι.

Τα πασπαλίζετε με το μαυροκούκι και τα ψήνετε στον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρετε τα μπουρέκια είτε σε μια πιατέλα κάνοντας μια πυραμίδα η σε ένα ποτήρι όρθια.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Stir fry λαχανικών με καστανό ρύζι

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολο γαλακτομπούρεκο

Thomas Kavala 247

Η καλύτερη σάλτσα για τα μακαρόνια έχει μόνο 4 συστατικά

Thomas Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα