Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με μελιτζάνες και φέτα, σαν ριζότο

Ένα μυρωδάτο, ζουμερό πιλάφι που μοιάζει με ριζότο, αλλά γίνεται γρηγορότερα και με σκέτο νερό αντί για ζωμό. Η γεύση του ενισχύεται ιδιαίτερα με τις ελιές. Η σεφ προτιμά τις δαμασκηνοελιές για την μπαμπάτσικη σάρκα τους, εσείς όμως χρησιμοποιήστε ελιές της αρεσκείας σας.

Υλικά

  • 400 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
  • 350 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 80 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί, τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες από φαγόπυρο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα

Thomas Kavala 247

«Ακυρώστε» τις θερμίδες που πήρατε πίνοντας αυτό το ρόφημα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Tαλιατέλες με μανιτάρια και ελιές

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Πέστροφες με αμύγδαλα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κορκοτό

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα