11.1 C
Καβάλα
13/04/2021 23:20
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Πουτίγκα ψωμιού

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Πουτίγκα-ψωμιού

02/04/2021 – 13:20 –

Συστατικά 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί 400 γρ. ψωμί 200 γρ. ζαμπόν 5 αβγά, μέτρια 500 γρ. γάλα, 3,5% 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη αλάτι πιπέρι 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη Για το σερβίρισμα

θυμάρι, ψιλοκομμένο Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια. Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού στο ταψί και πασπαλίζουμε με το μισό ζαμπόν. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά μαζί με το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στο ταψί. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το υπόλοιπο ζαμπόν, και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό & αφράτο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονόπιτα της Τυρινής

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Stir fry λαχανικών με καστανό ρύζι

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σάντουιτς με πανσέτα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κατιμέρια από την Κω

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα