Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Ρυζόγαλο-με-άρωμα-βανίλιας

Πεντανόστιμο και εύκολο ρυζόγαλο!

Υλικά συνταγής

  • ρύζι γλασέ: 3/4 του φλιτζανιού
  • νερό: 2 φλιτζάνια
  • αλάτι: 1/3 κουταλάκι του γλυκού
  • φρέσκο γάλα: 5 φλιτζάνια
  • ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
  • βανίλια: 1 μπαστουνάκι, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας
  • κανέλα: για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετε για 10′. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο νερό) στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. 
  2. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τριμμένη κανέλα. Το διατηρείτε στο ψυγείο. 

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο ωραία κοκ που έχετε φάει!

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Πένες της τεμπέλας

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ειδήσεις, νέα και όλη η έκτακτη επικαιρότητα από το kavala247. Ενημερωθείτε άμεσα για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Καβάλα, Θάσο, Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα