Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά τυροπιτάκια

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Σπιτικά-τυροπιτάκια

Μία εύκολη συνταγή, έτοιμη σε πολύ λίγο χρόνο!

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό (περίπου)

Για τη γέμιση:

  • 250 γραμμ. φέτα
  • 250 γραμμ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

             ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, το δυόσμο και το αλατοπίπερο

3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 8-10 εκ. φάρδος. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο και το διπλώνουμε να κλείσει η τυρόπιτα. Με το ροδάκι κόβουμε σε μισοφέγγαρο. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.

4. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μερίδες 20

Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 6 λεπτά

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Ψητός σολομός με μουστάρδα & μέλι

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο BBQ, αλλά στο γκριλ

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια γεμιστά με λαχανικά

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα