Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

Η-συνταγή-της-ημέρας:-Σπιτικός-γύρος-κοτόπουλο

27/05/2021 – 23:22 –

Συστατικά 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 κ.σ. κύμινο 1 κ.σ. κάρι 1 κ.σ. ρίγανη 1/2 κ.γ. μπούκοβο 2 κ.σ. αλάτι πιπέρι 50 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. μέλι 1 κ.σ. μουστάρδα 20 γρ. τζίντζερ, προαιρετικά 2 κιλά φιλέτο μπούτι κοτόπουλου 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πατάτα Για το σερβίρισμα

500 γρ. πατάτες, βρασμένες πίτες για σουβλάκι ψημένες ντομάτα κρεμμύδι αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το τζίντζερ τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τον μπάτη για να μαλακώσει και να γίνει πολύ λεπτό. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Μπορούμε να καλύψουμε το μπολ με μεμβράνη και να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Κόβουμε την πατάτα στη μέση και περνάμε ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια μέσα από την πατάτα. Ακουμπάμε την κομμένη επιφάνεια της πατάτας σε ένα ταψί ώστε να δημιουργήσουμε μια «σούβλα». Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα από τα καλαμάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από το κοτόπουλο. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά για να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Κόβουμε περιμετρικά τον γύρο και μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο για να γίνει τραγανό το σημείο που κόψαμε. Για το σερβίρισμα

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τα βάζουμε σε φριτέζα. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε αλάτι. Απλώνουμε τον γύρο σε πιατέλα και σερβίρουμε με τις πατάτες, τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε φέτες και τις πίτες κομμένες.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σάντουιτς

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Ελληνικό καλτσόνε

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια

Thomas Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα