Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με τυριά

Εύκολη συνταγή που θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • 1 αβγό
  • 2κ.γ νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 300γρ. μετοβόνε χοντροτριμμένο
  • ½ κιλό πράσα καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
  • 30γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τα. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά διαδοχικά αρχίζοντας από το αλεύρι.
  • Ζυμώνετε καλά με το χέρι και φτιάχνετε μια μπάλα.
  • Την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον, προσθέτετε το πράσο και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν καλά χωρίς όμως να ροδίσουν. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον δυόσμο.
  • Ρίχνετε τα τυριά και την ανακατεύετε καλά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και κατόπιν χτυπήστε το γιαούρτι με τα αυγά ανακατέψετε καλά.

Τάρτα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε με τη ζύμη ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1εκ. Το απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα, αφού πρώτα τη βουτυρώσετε, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της.
  • Προσθέτετε μέσα τη γέμιση.
  • Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, σκεπασμένη με λαδόκολλα. Έπειτα αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα.

Σχετικά άρθρα

Θεϊκό μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο!

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη μηλόπιτα!

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορο κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός σοκολάτα-κάστανο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Πέστροφες με αμύγδαλα

Thomas Kavala 247

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεπαγώσεις κρέας και κιμά

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα