Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Ψητός σολομός με μουστάρδα & μέλι

Ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα!

Υλικά

  • ½ με 2 κιλά (680 έως 900 γρ.) φιλέτο σολομού
  • 3 κ.σ. μουστάρδα μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 3 κ.γ.)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • Πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τη μουστάρδα μέλι, το σκόρδο, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδου, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι.

Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.

Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε στο ταψί, και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να επικαλύψουμε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μίγμα μελιού μουστάρδας.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα μας να πάρουν ένα πρώτο ψήσιμο.

Μην σας αποτρέψει αν τα φιλέτα μας κρατάνε λίγο στο κέντρο, όταν τα βγάλουμε από το φούρνο. Η υπολειπόμενη θερμότητα, θα τα μαγειρέψει σωστά.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι αλμυρό με φέτα

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Τεμπέλικη συνταγή που θυμίζει σουφλέ

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σπετζοφάι

Kavala 247

Σουβλάκια χοιρινά μαριναρισμένα στην μπίρα

Kavala 247

Το ιδανικό επιδόρπιο: Πανακότα καραμέλα

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με μέλι, αμύγδαλα και κεράσια

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα